Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρα ντε Σούτερ: Η πρώτη τρανς υπουργός στην Ευρώπη

Πέτρα ντε Σούτερ: Η πρώτη τρανς υπουργός...

Ιστορική στιγμή για την LGBTQ+ κοινότητα

Ο διορισμός της Πέτρα ντε Σούτερ ως αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου, αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για την LGBTQ+ κοινότητα καθώς πρόκειται για την πρώτη τρανς υπουργό στην Ευρώπη.

H 57χρονη, Πέτρα Ντε Σούτερ, παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα, κατέχοντας πλέον τη μία από τις συνολικά 7 θέσεις αναπληρωτών πρωθυπουργών, όσα και τα πολιτικά κόμματα που συνθέτουν την προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας στο Βέλγιο. Ιστορικά πρόκειται για το πρώτο τρανς άτομο που αναλαμβάνει τέτοιο πόστο σε ευρωπαϊκή χώρα.

Ως γιατρός και καθηγήτρια γυναικολογίας, υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, της ισότητας των φύλων. Σε κάθε πολιτική θέση που κατέχει το μέλος των Πράσινων – είτε στη Βελγική Γερουσία, είτε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – υπήρξε ισχυρή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Η ντε Σούτερ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που της πρόσφεραν οι συνάδελφοί της Πράσινοι. Με τον διορισμό της στη δεύτερη πιο ισχυρή θέση του κυβερνητικού μηχανισμού στο Βέλγιο (έστω και εάν τη μοιράζεται με άλλους 6) η Πέτρα ντε Σούτερ φτάνει πιο ψηλά στην πολιτική ιεραρχία από οποιαδήποτε άλλο τρανς άτομο στην Ευρώπη.

Πηγή: thepressproject.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις