Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Όσκαρ μετά θάνατον για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν;

Όσκαρ μετά θάνατον για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν;

Έχουν αρχίσει οι συζητήσεις ότι μπορεί να προταθεί για τον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο, στο «Ma Rainey's Black Bottom», παραγωγής Netflix

Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις πως πιθανόν στα Όσκαρ του 2021, πιθανόν να είναι υποψήφιος μετά θάνατον, για τον τελευταίο ρόλο του, ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 στα 43 του μόλις χρόνια μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Όπως έγραψε το flix.gr, η πλατφόρμα του Netflix δημοσιοποίησε τέσσερις φωτογραφίες από τo «Ma Rainey's Black Bottom», όπως λέγεται η τελευταία ταινία του Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920 καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγός της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.

Το «Ma Rainey's Black Bottom» όπως έγραψε ο Μανώλης Κρανάκης στο flix.gr, είναι διασκευή του θεατρικού έργου του Όγκουστ Γουίλσον που παίχτηκε για 1η φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.

Στη διασκευή του Τζορτζ Σ. Γουλφ για το Netflix, τον κεντρικό ρόλο της Μα Ρέινι (βασισμένο στην πραγματική Μα Ρέινι, μια από τις πρώτες Αφροαμερικανίδες των μπλουζ) κρατάει η τιμημένη με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις, ενώ στο ρόλο του Λέβι συναντάμε τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν σε αυτό που θα είναι πλέον η τελευταία εμφάνιση του πρόωρα χαμένου 43χρονου Αφροαμερικανού σταρ στο σινεμά.

Σε δηλώσεις της στους New York Times η Βαϊόλα Ντείβις θυμήθηκε από τα γυρίσματα της ταινίας τα εξής:

«Κοιτάζω πίσω και θυμάμαι πόσο κουρασμένος έμοιαζε. Μια υπέροχη, απίστευτη ομάδα ανθρώπων του έκανε μασάζ και τον βοηθούσε να ηρεμήσει και τώρα συνειδητοποιώ πως όλα γίνονταν για να τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Και αυτός το έκανε», θυμάται η Βαϊόλα Ντείβις που επίσης ξεχωρίζει τη σεμνότητα ενός σταρ του βεληνεκούς του «Black Panther»: «Άφηνε στην άκρη οποιοδήποτε εγωισμό είχε, οποιαδήποτε φιλοδοξία, ήταν ο Λέβι».

Πρώιμες λοιπόν φήμες σε μία έτσι κι αλλιώς πολύ περίεργη χρονιά λόγω covid-19, θέλουν το Netflix να προωθεί την ταινία ως ένα πρώτο βήμα για μια Oσκαρική υποψηφιότητα του Τσάντγουικ Μπόουζμαν, σύμφωνα με το flix.gr.

*Το «Ma Rainey's Black Bottom» είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 18 Δεκεμβρίου 2020 ενώ μπορεί να παιχθεί και στις αίθουσες. O Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα μείνει για πάντα στη μνήμη των σινεφίλ ως ο ατρόμητος και ανθρώπινος Black Panther της ομώνυμης Οσκαρικής ταινίας της Μάρβελ.

Το θλιβερό στοιχείο είναι πως ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν έφυγε από τη ζωή, ακριβώς πάνω στο απόγειο της φήμης του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture