Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Που και πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο παιδί σας

Πάτρα: Που και πώς μπορείτε να κάνετε δω...
Χριστακόπουλος Θάνος

Δεν είναι απαραίτητο να πληρώσετε

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Πάτρα μετά την επιστολή 20 ιδιωτών παιδιάτρων με την οποία έκαναν γνωστό ότι διευθυντές σχολείων της πόλης ζητούν από γονείς αρνητικό τεστ κορωνοϊού στην περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν λείψει κάποιες μέρες από τα μαθήματα λόγω κάποιας αδιαθεσίας, τα συμπτώματα της οποίας προσομοιάζουν με εκείνα του κορωνοϊού.

Με αφορμή την επιστολή αυτή καθώς και τον προβληματισμό ότι ορισμένοι γονείς θα υποχρεωθούν να καταφύγουν σε ιδιωτικά κέντρα προκειμένου να κάνουν το τεστ πληρώνοντας το αντίστοιχο «τσουχτερό» ποσό, το thebest.gr αναζήτησε πώς και που μπορούν να κάνουν δωρεάν το τεστ τα παιδιά.

Όπως μας εξηγεί ο Διευθυντής ΕΣΥ Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Άνω Πόλης Πατρών, Γρηγόρης Μαρκέτος, ένας παιδίατρος του δημόσιου συστήματος υγείας ή κάποιος ιδιώτης συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ μπορεί, με ένα παραπεμπτικό να ανοίξει τον... δρόμο ώστε  το τεστ να γίνει δωρεάν σε κάποιο Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

Ο κ. Μαρκέτος σημειώνει ότι ο γιατρός πρέπει να στοιχειοθετεί τους λόγους που τον κάνουν να ζητά να γίνει το τεστ και αυτό το χαρτί αρκεί για να διεξαχθεί το τεστ. Μάλιστα ο ίδιος μας εξηγεί ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα έκανε ένα παραπεμπτικό για παιδάκι που παρακολουθεί, οι γονείς του πήγαν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου, έκαναν το τεστ για το παιδί, και όταν πήραν τα αποτελέσματα, τα οποία ευτυχώς ήταν αρνητικά, ο κ. Μαρκέτος συνέχισε την θεραπεία του μικρού.

Ο Κ.Υ. Υγείας του Αγίου Αλεξίου είναι ένας από τους χώρους που μπορεί κανείς να κάνει δωρεάν το τεστ για τον κορωνοϊό. Πέραν αυτού οι γονείς μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ημέρες δηλαδή κατά τις οποίες εφημερεύει.

Επιπλέον διαθέσιμο είναι και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου, όπως πληροφορείται το thebest.gr, υπάρχει ειδικός χώρος για τα παιδιά ώστε αυτά να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς, κι εκεί μπορούν να κάνουν το τεστ κορωνοϊού. Είτε με ένα παραπεμπτικό παιδιάτρου, είτε περιγράφοντας τα συμπτώματα, π.χ. βήχα, πυρετό, δυσεντερία κ.α., οι γονείς μπορούν να ζητήσουν να γίνει το τεστ στα παιδιά τους εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα 24ωρα να λάβουν τα αποτελέσματα.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Μαρκέτος στα μικρά παιδιά, τα βασικά συμπτώματα του κορωνοϊού μοιάζουν με εκείνα μιας γαστρεντερίτιδας, ο ιός δηλαδή προκαλεί διάρροια, εμετούς και κοιλιακούς πόνους.

Τέλος ο κ. Μαρκέτος επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αδικαιολόγητη ανησυχία καθώς, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο  κορωνοϊός δεν κολλάει από παιδί σε παιδί, σπάνια κολλάει από τα παιδιά σου ενήλικες, αλλά το αντίθετο είναι αρκετά σύνηθες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις