Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέντε λύσεις για να «πιάσουν τόπο» τα παλιά ρούχα της ντουλάπας σας

Πάτρα: Πέντε λύσεις για να «πιάσουν τόπο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πού και πώς μπορείτε να τα δωρίσετε ή να τα αξιοποίησετε στην Πάτρα

Το πώς θα αξιοποιήσουμε ρούχα που δεν χρειαζόμαστε και τα οποία δεν φοράμε πλέον είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς, κυρίως το φθινόπωρο που είναι πολλές φορές εποχή «ξεκαθαρίσματος» στο σπίτι.

Όλοι ξεδιαλέγοντας τις ντουλάπες τους βρίσκουν ρούχα που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα και τα οποία θα ήθελαν να βρουν τρόπο να τα αξιοποιήσουν.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν λύσεις έτσι ώστε αυτά τα ρούχα να «πιάσουν τόπο» και να βοηθήσουν ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία διαλογής ρούχων από φιλανθρωπικές οργανώσεις και συλλόγους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο αλλά και υπομονή.

Γεγονός είναι επίσης ότι επειδή είναι αρκετοί εκείνοι που αποφασίζουν να δωρίσουν τα παλιά τους ρούχα, ανά περιόδους οι σύλλογοι σταματούν να δέχονται ρούχα καθώς κάποιες φορές συγκεντρώνονται τόσα πολλά ρούχα που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για να αποθηκεύθουν.

Οι εκκλησίες πλέον έχουν σταματήσει να δέχονται ρούχα ακριβώς γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξινομήσουν και να τα αποθηκεύσουν. Ακόμα κι αν δεχθούν κάποια, τα δίνουν σε συλλόγους, οργανώσεις κ.λπ.

Στην Πάτρα, υπάρχει η ιματιοθήκη του Δήμου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Σκαγιοπούλειο, και αυτή την περίοδο έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ρούχα. Φυσικά υπάρχουν και διαστήματα που είναι πλήρης. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ιματιοθήκη στο τηλ. 2610 243 255 (Δευτέρα- Τετάρτη, 09:00-13:00).

Στην Πάτρα, υπάρχουν και δύο Σύλλογοι που συλλέγουν ρούχα όμως αυτή την περίοδο έχουν συγκεντρώσει αρκετά. Θα δέχονται όμως νέες προσφορές το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα το Χέρι Χέρι θα είναι σε θέση να δεχθεί ρούχα από τα τέλη Οκτώβρη, οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται να δωρίσει τα ρούχα του εκεί, δεν έχει παρά να τα κρατήσει στο σπίτι του ένα μήνα περίπου.

Και το Φωτεινό Αστέρι έχει μαζέψει αυτό το διάστημα αρκετά ρούχα. Ο σύλλογος δέχεται μόνο παιδικά ρούχα και μάλιστα τις επόμενες μέρες θα στείλει και κάποια σε Καρδίτσα και Κεφαλονιά, σε ανθρώπους που επλήγησαν από την κακοκαιρία.  Όταν το επόμενο διάστημα ολοκληρωθεί η διανομή των ρούχων που έχουν συλλεχθε΄π8ι, το Φωτεινό Αστέρι θα είναι σε θέση να δεχθεί ξανά παιδικά ρούχα (πληροφορίες στο http://www.tofoteinoasteri.org/  και στο τηλ.: 698 104 4800).

Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι δύο τρόποι να αξιοποιήσει κανείς τα ρούχα που δεν χρειάζεται πλέον.

Τις τελευταίες μέρες έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του καταστήματος Zara, στην Αγίου Νικολάου, ένα καλάθι όπου μπορεί κανείς να τοποθετεί ρούχα προκειμένου να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Γι αυτή την κίνηση δεν υπάρχει κάποιο «αντάλλαγμα».

Από την άλλη πλευρά στο κατάστημα H&M στον πεζόδρομο της Ρήγας Φεραίου, σου δίνουν ένα εκπτωτικό κουπόνι(15%) για κάθε τσάντα με παλιά ρούχα που θα δώσεις. Αυτά τα ρούχα δίνονται για ανακύκλωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις