Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Καταλήψεις ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Κανονικά οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα αλλά μόνο σε θερινά σινεμά

Κανονικά οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Α...

Θα υπάρξει και νέο ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών - Προστέθηκαν ακόμη 3 θερινά, η Αίγλη Ζαππείου, το Ανεσις στους Αμπελόκηπους και το Cine Αθηναία

Το 26o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Nύχτες Πρεμιέρας δεν πτοείται και δεν το βάζει κάτω λόγω των περιοριστικών μέτρων που ξεκίνησαν από 21/9 και επιβάλλουν να μην γίνονται προβολές σε κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και θα προσαρμοστεί ανάλογα.  

Πιο συγκεκριμένα κι όπως έγραψε το flix.gr, λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της αναστολής των προβολών σε κλειστά σινεμά μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020, οι Νύχτες Πρεμιέρας που ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τις προβολές τους την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν πως όλο το Φεστιβάλ μεταφέρεται αναγκαστικά σε θερινά σινεμά, προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα (Ριβιέρα, Λαΐς, Στέλλα και Τριανόν) ακόμη 3 θερινά, την Αίγλη Ζαππείου όπου είχε δοθεί και η συνέντευξη Τύπου αναγγελίας του προγράμματος, το Άνεσις στους Αμπελόκηπους και το Cine Αθηναία, στο Κολωνάκι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα υπάρξει & νέο ωρολόγιο πρόγραμμα προς διευκόλυνση των σινεφίλ που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τις φετινές προβολές.

Αυτούσια την ανακοίνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει ως εξής:

Σας ανακοινώνουμε με χαρά ότι το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί στους φυσικούς τους χώρους και είναι έτοιμο για την πρώτη του διεξαγωγή σε 7 Θερινά σινεμά!

Σε συνέχεια των νέων μέτρων που έλαβε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή, 18/9 και την αναστολή της λειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων (12μηνης λειτουργίας), οι Νύχτες Πρεμιέρας προσαρμόστηκαν άμεσα και αντικατέστησαν τα τρία κλειστά σινεμά (μεταξύ των οποίων ήταν το Ιντεάλ και η Όπερα 1) με τρία επιπλέον θερινά.

Οι κινηματογράφοι που θα φιλοξενήσουν τις προβολές του Φεστιβάλ είναι οι εξής: ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, CINE ΑΝΕΣΙΣ, CINE ΑΘΗΝΑΙΑ, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΛΑΪΣ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΣΤΕΛΛΑ.

Η ομάδα του Φεστιβάλ εργάζεται πυρετωδώς για την κυκλοφορία του νέου της ωρολογίου προγράμματος.

To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί: 23 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου σε 7 θερινά σινεμά.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το viva.gr οποιαδήποτε στιγμή έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, από τα συνεργαζόμενα φυσικά σημεία πώλησης viva και στα ταμεία των συνεργαζόμενων κινηματογράφων.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Έκδοση εισιτηρίων στους κινηματογράφους:

- Το ταμείο κάθε κινηματογράφου εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές του.

- Τα ταμεία των κινηματογράφων λειτουργούν: 60 λεπτά  πριν την έναρξη της πρώτης προβολής τους και 30 λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας.

Για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί έως το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου:

Τα εισιτήρια των προβολών που ΔΕΝ έχουν υποστεί καμία μεταβολή σε ώρα, ημέρα και σινεμά (54 προβολές) παραμένουν διαθέσιμα στο κοινό για προαγορά μέσω του viva.gr, στα φυσικά σημεία πώλησης Viva και στα ταμεία των αντίστοιχων κινηματογράφων.

Τα εισιτήρια των προβολών στις οποίες έχει μεταβληθεί η μέρα, η ώρα ή ο χώρος προβολής ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και επιστρέφονται τα χρήματα στους θεατές (η διαδικασία επιστροφής χρημάτων ξεκίνησε τη Δευτέρα 21/9).

Το σύνολο των προβολών του Φεστιβάλ, όπως θα έχει διαμορφωθεί με το ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, θα είναι διαθέσιμο προς πώληση εισιτηρίων από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00.

ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μηδενικά εισιτήρια που εξαργυρώθηκαν από κάρτες διαρκείας και αφορούν σε προβολές που δεν έχουν υποστεί κάποια μεταβολή, εξακολουθούν να ισχύουν.

Μηδενικά εισιτήρια που εξαργυρώθηκαν από κάρτες διαρκείας και αφορούν σε προβολές που έχουν μετακινηθεί επιστρέφονται στις κάρτες και είναι ξανά διαθέσιμα προς εξαργύρωση από την Τρίτη 22/9 και ώρα 12.00 (επανέναρξη προπώλησης) για όποια προβολή επιθυμούν οι κάτοχοί τους.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΡΤΕΣ ΑΜΕΑ & ΑΝΕΡΓΩΝ

Οι διαπιστεύσεις, κάρτες διαρκείας ΑΜΕΑ και οι κάρτες Ανέργων μπορούν να εξαργυρώνουν τα μηδενικά τους εισιτήρια από την Τετάρτη 23/9 στις 21:00.

*Όσοι/-ες θεατές πραγματοποίησαν αγορά από ταμείο κινηματογράφου 12μηνης λειτουργίας (κλειστά σινεμά) μπορούν με την προσκόμιση του εισιτηρίου τους στον αντίστοιχο κιν/φο να ζητήσουν την επιστροφή της αξίας του εισιτηρίου / των εισιτηρίων που αγόρασαν και πλέον θεωρούνται άκυρα. (καθώς η λειτουργία των παραπάνω κινηματογράφων έχει ανασταλεί μέχρι τις 4/10 η επιστροφή χρημάτων θα γίνει με την επαναλειτουργία τους).

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Σε περίπτωση που, μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος, επιθυμείτε να ακυρώσετε κάποιο από τα εισιτήριά σας (ακόμη κι αν η συγκεκριμένη προβολή δεν έχει μεταβληθεί) είτε ακόμη και την κάρτα διαρκείας σας μπορείτε:

να καλέσετε στο τμήμα έκδοσης/ακύρωσης εισιτηρίων viva στο 11876: 0,96€/ λεπτό (Σταθερό), 1,09€/ λεπτό (Κινητό) είτε

να πραγματοποιήσετε την ακύρωση ηλεκτρονικά μέσω του live chat της viva.gr, οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και μία ώρα πριν την προβολή για την οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο.

Μεταβολές εισιτηρίων ΔΕΝ πραγματοποιούνται.

Τέλος για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Φεστιβάλ στο τηλ: 210-3389455 (Δευτέρα 21.9 έως Σάββατο 3.10, 11:00 - 18:00, Κυριακές κλειστά).

Για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών Viva:

www.viva.gr/tickets/contact/

Live Chat στην ίδια σελίδα

[email protected]

Για τηλεφωνική κράτηση, έκδοση ή ακύρωση εισιτηρίου καλείτε στο 11876: 0,96€/ λεπτό (Σταθερό), 1,09€/ λεπτό (Κινητό)

ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ 26ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ (θερινός) Κήπος Ζαππείου, Αθήνα

CINE ΑΘΗΝΑΙΑ (θερινός) Χάρητος 50, Κολωνάκι

CINE ΑΝΕΣΙΣ (θερινός) Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

ΡΙΒΙΕΡΑ (θερινός) Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια - ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο

ΣΤΕΛΛΑ (θερινός) Τενέδου 34, Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Λαΐς (θερινός) Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου - ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

ΤΡΙΑΝΟΝ (θερινός) Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια

Στους θερινούς κινηματογράφους Cine Αθηναία, Αίγλη Ζαππείου, Cine Άνεσις, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ριβιέρα και Στέλλα οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Στον κινηματογράφο Τριανόν οι θέσεις είναι αριθμημένες και η επιλογή των εισιτηρίων θα γίνεται βάσει κάτοψης που θα διατίθεται στο viva.gr

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή, την κατανόηση και τη στήριξη!

Καλές προβολές με ασφάλεια!

Culture