Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ιανός": Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

"Ιανός": Πού θα χτυπήσει η κακ...

Δείτε χάρτες.

Η κακοκαιρία «Ιανός» έχει πλήξει πολλές περιοχές της Δυτικής και κεντρικής Ελλάδας.
Μέχρι στιγμής μετράμε δύο νεκρούς, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να μην υπάρξουν άλλες ανθρώπινες απώλειες

Χθες βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός» προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλίας και προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων στο Βασιλί Φαρσάλων και την Καρδίτσα.

Όπως ανέφερε σε πρωινή ενημέρωσή της η Πολιτική Προστασία, επικαλούμενη τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Οι 2 νεκροί

Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Επίσης, μία ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στον οικισμό Βασιλί Φαρσάλων, όπου διασώθηκαν και πολλά άλλα άτομα από σπίτια και την εκκλησία όπου είχαν καταφύγει αρκετοί για να σωθούν.

Μια γυναίκα αγνοούμενη στο Μουζάκι - Βρέθηκε βουλιαγμένο στα νερά το αυτοκίνητό της.

Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας που αγνοείται από χθες το βράδυ στην περιοχή του Μουζακίου με τους αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι το όχημά της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου Πάμισου ποταμού καθώς βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα Ιανού που πλήττει τη χώρα.
Πριν από λίγη ώρα πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο που έπεσε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή των παλιών σφαγείων. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το οικείο ΑΤ. Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή (13.24) δεν έχει εντοπιστεί η αγνοούμενη οδηγός του αυτοκινήτου.

Ώρες αγωνίας για ζευγάρι ηλικιωμένων

Η αγωνία έχει «χτυπήσει» κόκκινο στην περιοχή της Καρδίτσας για την τύχη ενός ζευγαριού ηλικιωμένων.
Το ζευγάρι αγνοείται και στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός. Το έργο όμως της Πυροσβεστικής είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν στο σπίτι του ζευγαριού καθώς οι γύρω δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι.
Η στέγη του σπιτιού του ζευγαριού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» και έκτοτε αγνοούνται. σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «ΣΚ Παρέα» του ΣΚΑΪ.

 

Στο πλαίσιο της πρωινής διάσκεψης της Πολιτικής Προστασίας συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δείτε τον χάρτη που δείχνει την πορεία του φαινομένου στις 11 το πρωί του Σαββάτου

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας ΙΑΝΟΣ μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της χώρας, άρχισε να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 το κέντρο του εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου (Χάρτης). Τη νύχτα που πέρασε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες οδήγησαν στην υπερχείλιση χειμάρρων, καταστροφή υποδομών, κτιρίων και γεφυρών και δυστυχώς στον θάνατο δύο ανθρώπων. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19/09 αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ιανός» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.τ
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.
Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις