Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιανός: Δυο οι νεκροί στην Καρδίτσα - Φόβοι και για άλλους αγνοούμενους- Βιβλική καταστροφή στα Φάρσαλα

Ιανός: Δυο οι νεκροί στην Καρδίτσα - Φόβ...

Φόβοι και για άλλους αγνοούμενους

Το πρώτο θύμα της φονικής -όπως αποδεικνύεται- κακοκαιρίας Ιανός καταγράφηκε στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων, όπου μία γυναίκα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, καθώς δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία της φύσης.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον Ιανό και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

Ένας ακόμη βοσκός εντοπίστηκε νεκρός στο χωριο Μαγουλιτσα της Καρδιτσας. Ο άνθρωπος ήταν 63 ετών και καταγωγή από την Αλβανία, και το μέρος που εντοπίστηκε βρίσκεται πίσω από το κέντρο υγείας της περιοχής, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

Σχετικά με τη 40χρονη που αγνοείται στο Μουζάκι της Καρδίτσας, φαίνεται πως αγνόησε τις εκκλήσεις. Κι αυτό γιατί η γυναίκα διατηρεί μαγαζί στη μία μεριά του χωριού, το οποίο χωρίζεται από ποτάμι.

Η γυναίκα θέλησε να διασχίσει το φουσκωμένο ποτάμι και αγνόησε τον κίνδυνο. Τώρα η τύχη της αγνοείται.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την ηλικιωμένη στο Βασιλί Φαρσάλων

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Βιβλικές καταστροφές έχει προκαλέσει στη Θεσσαλία το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, καθώς η κακοκαιρία έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και των γύρω χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι καθώς και μία νεκρή ηλικιωμένη στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλά χωριά και οικισμοί, μεταξύ αυτών τα χωριά Πρόδρομος, Ορφανά και Λεύκη στον Παλαμά στην Καρδίτσα. Πολλοί κάτοικοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική και τις Αρχές, ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων η επικοινωνία καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα, λόγω πτώσης πυλώνων ηλεκτροδότησης κι ως εκ τούτου και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι «πεσμένα».

Υπάρχουν χωριά όπως το Ανοχώρι Φαρσάλων, ο Σταυρός κι άλλα μικρά χωριά και οικισμοί που βρίσκονται ανάμεσα στους ποταμούς Ενιπέα και Φαρσαλιώτη, με τους κατοίκους τους να βλέπουν τα ρέματα και τους χειμάρρους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έχει πέσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κυριολεκτικά τα πάντα. Το νερό σε πολλές περιοχές ξεπερνά το ένα μέτρο κι όσοι πολίτες διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες διατρέχουν κίνδυνο.

Στην Καρδίτσα, μία γυναίκα έχει χάσει από χθες τη νύχτα τα ίχνη του αδελφού της και μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, κάνει έκκληση για βοήθεια. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω από χθες με τον αδελφό μου, δεν υπάρχει κινητό, δεν ξέρω πού βρίσκεται» είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα, ενώ ένας κάτοικος από το χωριό Σταυρός μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι το νερό στο χωριό έχει φτάσει σε ορισμένα σημεία τα δύο μέτρα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες σε περιοχή του Μουζακίου καθώς αγνοείται μία νεαρή κοπέλα που έφυγε από τον οικισμό με το αυτοκίνητό της χθες το βράδυ κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στα Φάρσαλα

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση. 

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές». 

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν». 

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις