Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Βιωματικό Σεμινάριο για τη μάσκα και τη φωνή ως σωματικά φαινόμενα

Πάτρα: Βιωματικό Σεμινάριο για τη μάσκα ...

Στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων το Σάββατο 26/9/2020 στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού»

Βιωματικό εργαστήριο σε σχέση με τη θεωρία και την πράξη της λειτουργίας της μάσκας σε τελετουργικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020 και αποτελεί μία από τις δράσεις του έργου SPARC, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020».

Το συγκεκριμένο Βιωματικό Eργαστήριο από τον καθηγητή  Γιάννη Μήτρου και το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, 11:00 -14.00 και 17:00-20:00 στο Χώρο των Παλαιών Σφαγείων, στην Ακτή Δυμαίων.

Ο Δήμος Πατρέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι 20 άτομα) να λάβουν μέρος στο βιωματικό αυτό σεμινάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  (όνομα και στοιχεία επικοινωνίας) στο  email: [email protected] με τίτλο «Η μάσκα και η φωνή ως σωματικά φαινόμενα: η ζωντανή τελετουργία» μέχρι τις 24/9/2020.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στη θεωρία και τη πρακτική μεθοδολογία της χρήσης της μάσκας ως μέρος του σώματος του δρώντα.

Από τη ζωντανή “μάσκα” του Γκροτόφσκι μέχρι το αντικείμενο-αντιηχείο αφορούν στη σχέση της δυναμικής του σώματος με τον ήχο και τις ποιότητές του. Ειδικά η χρήση του προσωπείου ή μάσκας τόσο σε καθαρά τελετουργικά δρώμενα είτε σε θεατρικές μορφές με προεξάρχουσα τη μορφή της αρχαίας τραγωδίας και μελετώντας τις σύγχρονες μεταθεατρικές φόρμες, παραμένει πάντα ένα ενεργό πεδίο έρευνας.

 Στο εργαστήριο θα προσεγγίσουμε το φαινόμενο μέσα από τη μέθοδο του Παριστάμενου Ποιητικού Λόγου που αναπτύχθηκε από τον Γιάννη Μήτρου και τους συνεργάτες του, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα κείμενα θα είναι από τους Σοφοκλή, Ευριπίδη, H. Muller, Beckett.

Θα υπάρξει οπτικοακουστικό υλικό.

Υπεύθυνος-Συντονιστής: Γιάννης Μήτρου

Βοηθοί-performer: Μ. Χαρελα, Σεμπάστιαν Τσιφής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture