Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερές αγρυπνίες σε Ευαγγελίστρια και Γηροκομειό για την εορτή της Υψώσεως του Σταυρού

Ιερές αγρυπνίες σε Ευαγγελίστρια και Γηρ...

Την Κυριακή 13/9/2020 το βράδυ -Στους πιστούς θα μοιραστεί βασιλικός

Πλησιάζει η μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Ιησού Χριστού που είναι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και στους ιερούς ναούς θα προσφερθεί στους πιστούς όπως επιτάσσει η παράδοση, απ’ ένα κλωναράκι βασιλικό.

Την παραμονή, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20.15, θα τελεστεί  στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στην Μαιζώνος, ιερά αγρυπνία, για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού όπου και θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί του Σταυρού.

Στην διάρκεια της ιεράς αγρυπνία στην Ευαγγελίστρια, θα τεθεί προς προσκύνηση τμήμα Τιμίου Ξύλου.

Έναρξη: 8.15 μ.μ. και λήξη: 1.00 π.μ.

*Το πρωί της Δευτέρας 14-9-2020 θα τελεστεί η Β΄Θεία Λειτουργία: 7 - 9.45 π.μ.

Τέλος και στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας όπως είδαμε, την Κυριακή 13/9/2020 στις 20.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία για την Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που θα διαρκέσει έως και 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ενώ το πρωί της Δευτέρας δεν θα τελεστεί ιερά ακολουθία.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 326 μ.Χ., η γηραιά μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ιουλία Φλαβία Ελένη, μετέβη στους Αγίους Τόπους για να φέρει στο φως τα διάφορα μέρη στα οποία έζησε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Στα Ιεροσόλυμα πραγματοποίησε μεγάλες ανασκαφές για να βρεθούν οι τόποι της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Ιησού Χριστού στον λόφο του Γολγοθά. Η Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

Σύμφωνα με το www.sansimera.gr, οι εκκλησιαστικοί ιστορικοί Φιλοστόργιος και Νικηφόρος αναφέρουν ότι ο Σταυρός του Κυρίου εντοπίσθηκε ύστερα από θαύμα, όταν τοποθετήθηκε πάνω σε νεκρή γυναίκα και αυτή αναστήθηκε. Στη θέση αυτή υπήρχε ο ναός της Αφροδίτης, που είχε ανεγείρει το 135 ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός, μετά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Η Αγία Ελένη, αφού διέταξε να τον γκρεμίσουν, έχτισε στη θέση του τον περικαλλή Ναό της Αναστάσεως, ο οποίος αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού, στα Ιεροσόλυμα. Ο Σταυρός του Κυρίου παραδόθηκε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως στις 14 Σεπτεμβρίου του 335 μ.Χ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις