Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανήγυρη του Τιμίου Σταυρού στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Πατρών

Πανήγυρη του Τιμίου Σταυρού στο μοναστήρ...

Τιμάται το θαύμα της εύρεσης του Σταυροσχήμου Ξύλου στον κορμό ενός πεύκου στον περίβολο του μοναστηριού

Στην μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, πανηγυρίζει και το γυναικείο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Πατρών απέναντι από το 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο, κάτω από το Γηροκομειό.

Κάθε χρόνο την μέρα αυτή οι καλόγριες του μοναστηριού αυτού που βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, τιμούν με σεβασμό, ευλάβεια  και κατάνυξη την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Ιησού Χριστού & για έναν επιπλέον «θαυμαστό» λόγο που έχει να κάνει με θαύμα που έχει συντελεστεί στον περίβολο του μοναστηριού.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 βρέθηκε στον κορμό ενός πεύκου, στον περίβολο του μοναστηριού, χαραγμένο το σχήμα του ζωοποιού Σταυρού του Ιησού Χριστού και το συγκεκριμένο τμήμα του ξύλου φυλάσσεται πλέον σε εικόνα που τίθεται για προσκύνημα από τους πιστούς στο μοναστήρι.

Το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού ανεγέρθη το 1982 προς τιμήν ακριβώς της ευρέσεως του αχειροποίητου Βυζαντινού Σταυρού που βρίσκεται θεϊκώς χαραγμένος σε τεμάχιο ξύλου πεύκου, και είχε εγκαινιαστεί από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο το 1986.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού στην ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών, την παραμονή, Κυριακή 13/9/2020 στις 18.30 θα τελεστεί Μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 7, θ’ αρχίσει ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, εις τον τόπο της ευρέσεως Σταυροσχήμου ξύλου στον κορμό δένδρου και θα ακολουθήσει πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος υπό του αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Κωτσάκη, ηγούμενου του μοναστηριού του Ομπλού.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.30 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Αρχιερατικός εσπερινός όπου και θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού. Θ’ ακολουθήσει Θείο κήρυγμα.

Αναμένεται πολύς κόσμος ν’ ανέβει και πάλι μετά την εορτή του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου, μέχρι το φιλόξενο μοναστήρι και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό αλλά και να πάρει μαζί με τον άρτο κι ένα κλωναράκι βασιλικό όπως επιτάσσει η παράδοση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις