Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βυθισμένες βάρκες, λάστιχα αυτοκινήτων και παλιά σίδερα ανασύρθηκαν από τη Μαρίνα της Πάτρας

Βυθισμένες βάρκες, λάστιχα αυτοκινήτων κ...

Η όλη επιχείρηση ήταν πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης iSea

Εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πάτρας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2020 σε καθαρισμό του βυθού στη Μαρίνα της Πάτρας, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και συνάμα κοσμοπολίτικα μέρη της πόλης.

Οι δύτες ανέσυραν από το βυθό από παλιά σίδερα, λάστιχα, καρέκλες, κ.α. μέχρι και μία βάρκα που είχε παραμείνει βυθισμένη για σχεδόν δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η 1η φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια πρωτοβουλία, και πρόκειται στο άμεσο μέλλον να γίνουν κι άλλες ανάλογες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στο περιβάλλον και δη τη θάλασσα και  τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Στο σημείο της Μαρίνας δίπλα από την θάλασσα υπήρχε και γερανοφόρο όχημα που βοήθησε στην όλη διαδικασία του καθαρισμού και περισυλλογής των αντικιεμένων που ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές που συμμετέχουν στην οργάνωση iSea, η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, για να δημιουργήσουμε την iSea, είναι η δυνατή πίστη μας ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις