Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Tίλντα Σουίντον: Πάει Βενετία ως μούσα του «μικρομηκά» Αλμοδόβαρ με εκπληκτικά ρούχα Balenciaga

Tίλντα Σουίντον: Πάει Βενετία ως μούσα τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η κόκκινη τουαλέτα με την ογκώδη φούστα κάνουν τα πρώτα πλάνα του φιλμ πίνακα ζωγραφικής

 

Στο ατέλειωτο κορμί της πανύψηλης, 60χρονης βρετανίδας ηθοποιού Τίλντα Σουίντον, μιας γυναίκας με απόκοσμη, ανδρόγυνη ομορφιά και ιδιαίτερο προσωπικό στυλ, τυλίγονται σε αντιπροσωπευτικά ρούχα του οίκου Balenciaga: Αφορμή η μικρού μήκους ταινία «La Voz Humana» (Ανθρώπινη Φωνή), η πρώτη αγγλόφωνη του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ που θα κάνει πρεμιέρα  στη Μόστρα της Βενετίας αυτή την εβδομάδα. Θυμίζουμε πως και στο παρελθόν μέσα από τα φιλμ «Ορλάντο», «Είμαι ο έρωτας», «Grand Budapest» «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» «A Bigger Splash»,  «Suspiria» η βραβευμένη με Οσκαρ, Σουίντον έχει παρουσιάσει υπέροχες εικόνες που συνδέουν τη μόδα με το σινεμά.  

 

Θέμα της ταινίας «La Voz Humana» είναι η ιστορία μιας ηθοποιού που λαμβάνει ένα οδυνηρό τηλεφώνημα από τον εραστή της και στη συνέχεια περιφέρεται στο σκοτάδι. Η Σουίντον αναδεικνύει το πορφυρό φόρεμα Balenciaga (που φόρεσε για πρώτη φορά το μοντέλο Natalie Feshchenko κατά τη διάρκεια της επίδειξης της φετινής θερινής collection στο Παρίσι κλέβοντας την παράσταση), έτσι ώστε να στέφεται το κεντρικό στοιχείο του τρέιλερ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, λιτό κρινολίνο που τα ξένα media έχουν αποκαλέσει «velvet masterpiece- βελούδινο αριστούργημα». Η  ηθοποιός περπατά αργά μέσα σε κενή αποθήκη και η φούστα του φορέματος που είναι τόσο απίστευτα ογκώδης απειλεί να ξεφύγει μόνη της.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα κοστούμια είναι εξίσου δραματικά με την εξέλιξη της ταινίας, και για  αυτό το λόγο ο σκηνοθέτης βρήκε ολοκληρωτική έμπνευση στις πασαρέλες.

Η Τίλντα Σουίντον σε άλλο στιγμιότυπο εμφανίζεται με κόκκινο πλεκτό πουλόβερ από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 του γαλλικού οίκου. Φόντο ο πίνακας Sleeping Venus  της κορυφαίας ζωγράφου Artemisia Gentileschi. Eπίσης, σε άλλη σκηνή φοράει ένα μπλε κοστούμι από το lookbook της Balenciaga resort 2020 σειράς. 

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη Βενετία μια τόσο ξεχωριστή χρονιά, με την COVID-19 ως ακούσιο καλεσμένο. Όλα θα είναι διαφορετικά και ελπίζω να το ανακαλύψω προσωπικά» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View