Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο τήρησης της καραντίνας και τα πρόστιμα

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο τήρη...

Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη τη χώρα

Με τα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα για τον κορωνοϊό να ξεπερνούν τα 9.600 (3.544 ενεργά κρούσματα και 6.128 επαφές τους), η ΕΛ.ΑΣ. διπλασιάζει τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους για να εντοπίσει τυχόν παραβάτες.

Η απόφαση για να αυξηθούν οι έλεγχοι στους τόπους διαμονής-καραντίνας που έχουν δηλώσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κρίνεται επιβεβλημένος αφού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, 700-800 άτομα που ήταν σε περιορισμό έχουν εντοπιστεί να σπάνε την καραντίνα και να βρίσκονται εκτός του χώρου αυτοπεριορισμού, με κίνδυνο να μεταδώσουν τον κορωνοϊό σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ., τηλεφωνικά αλλά και με επιτόπιους ελέγχους στα άτομα που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα, για το αν τηρούν το κρίσιμο αυτό μέτρο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κροωνοϊού, αυξάνονται από 1.500 σε 3.000.
Το πρόστιμο και οι ποινές για όσους σπάνε την καραντίνα
Το πρόστιμο για όσους σπάνε την καραντίνα είναι τσουχτερό, αφού ο παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει 5.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι μόνο το πρόστιμο, αφού είναι αυστηρές και ποινές για την παραβίαση της καραντίνας. Οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με φυλάκιση τριών ετών στην περίπτωση μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ατόμων, και από 10 χρόνια έως και ισόβια στην περίπτωση που προκληθεί θάνατος, ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό των οργάνων και της διαδικασίας ελέγχου διαπίστωσης των παραβάσεων των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιου COVID 19 προβλέπει:

Το πρόστιμο επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής και ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε παράβαση των μέτρων που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 42), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ισχύουν, με την επιφύλαξη της παρ. 7 του άρθρου πρώτου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως συμπληρώθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20797/26.3.2020 κοινή απόφαση των ιδίων Υπουργών (Β’ 1040) και η ισχύς της οποίας παρατάθηκε με την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.22824/4.4.2020 κοινή απόφαση των ιδίων επίσης Υπουργών (Β’ 1168)

Πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις