Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

New York Fashion Week: Προμηνύεται συρρικνωμένη από 13/9 με το 1/3 των συμμετοχών

New York Fashion Week: Προμηνύεται συρρι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θα πραγματοποιηθεί έστω και με αυστηρά μέτρα για να μη «χαθεί», φινάλε με τον Tom Ford

Ατενίζοντας ε ελπίδα και αισιοδοξία την «επόμενη» μέρα της αμερικάνικης μόδας, η καθιερωμένη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, όμως λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλες τις εκδηλώσεις.

«Η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (NYFW) γιορτάζει την εφευρετικότητα της πόλης και το απαράμιλλο δημιουργικό ταλέντο μας» αναφέρει ο Άντριου Κουόμο σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όταν ο Covid-19 έπληξε τη Νέα Υόρκη, πολλά από τα αγαπημένα μας γεγονότα ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Η πανδημία δεν έχει τερματιστεί, αλλά είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την διοργανώτρια IMG να προχωρήσει με τη NYFW, με πλήρη συμμόρφωση στις αυστηρές συστάσεις των αρχών για τη δημόσια υγεία. Συγχαίρουμε τους οικοδεσπότες και όλους τους συμμετέχοντες σχεδιαστές, για τις καινοτόμες, έξυπνες, λύσεις τους, ώστε να πραγματοποιηθεί».

 

Τα αυστηρά μέτρα

 Όπως γνωστοποιήθηκε,  η συμμετοχή σε υπαίθριες εκδηλώσεις περιορίζεται στα 50 άτομα.

Με μοντέλα, σχεδιαστές, προσωπικό στα παρασκήνια δεν υπάρχει περιθώριο στους θεατές να είναι παρόντες στην πρώτη σειρά. Επιπλέον,  άπαντες πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να φορούν μάσκα συνεχώς, ενώ θα εξετάζονται και θα θερμομετρούνται προτού παραστούν σε επίδειξη μόδας.

 

Λιγότερες μέρες, λιγότερα shows

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί 13 - 17 Σεπτεμβρίου, μικρότερη κατά τρεις ημέρες μετά τις ακυρώσεις πολλών σχεδιαστών. Σύμφωνα με τη Vogue, τον Φεβρουάριο υπήρχαν στο πρόγραμμα 177 labels, ωστόσο η τελική εκδοχή που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου περιλαμβάνει μόλις 60, ενώ με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι παρουσιάσεις στο επίσημο lineup του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) θα είναι ψηφιακές, μέσω της πλατφόρμας Runway 360 την οποία δημιούργησε το Συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο. Η NYFW είναι σημαντική πηγή εσόδων για τη Νέα Υόρκη καταγράφοντας έσοδα 900 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο και κέρδη άνω των 500 εκατ. για τον τουριστικό κλάδο.

Την Εβδομάδα θα ανοίξει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ο σχεδιαστής Τζέισον Γου και θα κλείσει ο Τομ Φορντ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

 «Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τη βιομηχανία της μόδας, και είμαστε περήφανοι που ανοίγουμε έναν δρόμο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης σε σχεδιαστές, μοντέλα, στιλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές, φωτογράφους, ομάδες παραγωγής -και αναρίθμητους άλλους επαγγελματίες που εργάζονται στη βιομηχανία- ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στη δουλειά τους τον Σεπτέμβριο» δήλωσε η Λέσλι Ρούσο, αντιπρόεδρος της IMG.

 

Best View