Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η 4μελής μπάντα Cubaneros από την Πάτρα γνωρίζει διεθνή επιτυχία

Η 4μελής μπάντα Cubaneros από την Πάτρα ...

Πριν λίγους μήνες βγήκε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «A Mi Manera»

Κυκλοφόρησε ο 1ος δίσκος του Ελληνοκουβανικού συγκροτήματος από την Πάτρα, Cubaneros που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο παγκόσμιο χάρτη της latin κοινότητας μέσω της επιτυχημένης salsa διασκευής τους στο "Lost on You" με περισσότερες από 21 εκατομμύρια προβολές στο Youtube και 100k subscribers - συνδρομητές, σχεδόν όλους από το εξωτερικό.

Με περισσότερους ακροατές στο Μεξικό και την Αργεντινή απ’ ότι στην Ελλάδα, οι Cubaneros για όσους δεν τους γνωρίζουν, έρχονται από την Αχαΐα για να ταράξουν τα παγκόσμια δισκογραφικά νερά με τον δικό τους τρόπο ή όπως το λένε οι ίδιοι «A Mi Manera»!

Ποιος θα περίμενε ότι από την καρδιά της Πάτρας θα προέκυπτε ένα Ελληνοκουβανικό συγκρότημα με παγκόσμια απήχηση; Ο μουσικός Πάνος Παναγόπουλος και οι τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques δημιούργησαν τους Cubaneros το 2015.

Η Anaisa Vega Castillo γνώρισε την Indhira Xiques στην Ελληνική Πρεσβεία της Κούβας. Και οι δύο μετακόμιζαν στην Πάτρα, γιατί ο έρωτας τους χτύπησε την πόρτα και είχε μορφή Έλληνα. Εξ ου και όνομα της μπάντας Cuban-Eros που πήρε σάρκα και οστά όταν συναντήθηκαν με τον Πάνο Παναγόπουλο, γνωστό επαγγελματία μουσικό και συνθέτη.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκαναν παγκόσμια επιτυχία με τη διασκευή του «Lost On You» της τραγουδίστριας LP. Δύο ακόμα σημαντικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική τους πορεία ήταν η διασκευή του «Feeling Good» με τίτλο «Y Me Siento Bien» και τo ρυθμικό «Would I Lie», το οποίο σήμανε την ένταξη του «ροκά» της παρέας, Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, υποστηρικτή της μπάντας από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της. 

Το 2020 οι Cubaneros κυκλοφόρησαν το single “You can leave your hat on” και μετά από λίγους μήνες βγήκε το πρώτο τους album “A Mi Manera”. O τίτλος του δίσκου σημαίνει «Με τον τρόπο μου» και είναι μία έκφραση που χαρακτηρίζει την διαφορετικότητα στην μουσική προσέγγιση κάθε ενός μέλους της μπάντας. Το άλμπουμ περιέχει συνολικά 7 κομμάτια, 2 διασκευές και 5 δικές τους συνθέσεις, με τη συμμετοχή σημαντικών μουσικών, τα οποία ηχογραφήθηκαν στην πόλη της Πάτρας στα NoiseBox Studios.

Το εξώφυλλο του δίσκου, δείχνει τα μέλη των Cubaneros, απόλυτα γυμνούς υπό το φως το ηλίου, με τα πρόσωπα τους στραμμένα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Καθένας κοιτάει και την επόμενη χώρα που θα αγκαλιάσει τη μουσική τους. Είναι η ευχή του συγκροτήματος, της εγχώριας latin κοινότητας και των πιστών οπαδών τους, πως η επόμενη στη λίστα θα είναι η Ελλάδα. #VamosCubaneros, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture