Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάνω από 100 σινεφίλ συγκινήθηκαν με το πολιτικό φιλμ από τη Γουατεμάλα στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Πάνω από 100 σινεφίλ συγκινήθηκαν με το ...

Η ταινία "Οι Μητέρες μας" θα επαναληφθεί την Πέμπτη στις 21.30 στον Ψαθόπυργο

Πάνω από 100 σινεφίλ έδωσαν το παρών το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020 στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη όπου απόλαυσαν μία ξεχωριστή ταινία από την Γουατεμάλα περσινής παραγωγής που έθιγε ένα καίριο θέμα όπως ήταν ο εμφύλιος που δίχασε και κατέστρεψε τη χώρα και τα εγκλήματα βίας που συντελέστηκαν. Ήταν μία ταινία σύγχρονη που όσο κυλούσε, μεγέθυνε και την ένταση της φτάνοντας σε μία αποκάλυψη ιδιαίτερα δραματική και συγκινητική. Το φιλμ «Οι μητέρες μας» που μάλιστα τιμήθηκε με την Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ των Καννών επελέγη και προβλήθηκε στην ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η ανταπόκριση των σινεφίλ της Πάτρας ήταν αναμενόμενα μεγάλη καθώς επρόκειτο για πρόσφατη ταινία με πολιτικά μηνύματα που απ’ όσο αντιληφθήκαμε από τα σχόλια στο τέλος, άρεσε στον κόσμο. Επίσης ήταν μία ταινία σύντομη σχετικά σε διάρκεια (περίπου 80 λεπτά) που δεν κούραζε ενώ μέσα από την πολιτικών αποχρώσεων ιστορία ο σκηνοθέτης Σεζάρ Ντίαζ έβγαζε με τρυφερό και πολύ ανθρώπινο τρόπο την σχέση μάνας και γιου. Από τις πιο όμορφες ατάκες ήταν αυτή της ταλαιπωρημένης μάνας που λέει στο γιο της Ερνέστο αφού του έχει αποκαλύψει την αλήθεια πως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε στη ζωή της και το πιο αγαπημένο της πρόσωπο.

Μία σινεφίλ βραδιά σ’  έναν υποβλητικό χώρο όπως είναι το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με τον κήπο στο πλάι με την αροκάρια και το εκκλησάκι του Αγίου Χαράλαμπου στο πίσω μέρος όπου τη μεγάλη ζέστη «έσπαγε» ένα δροσερό αεράκι που ερχόταν και χάριζε μία ελάχιστη αλλά τόσο όμορφη στιγμιαία δροσιά. Υπήρχε κι ένας πωλητής δροσερών αναψυκτικών στην είσοδο της οδού Κορύλλων για όσους ήθελαν ένα νεράκι ή αναψυκτικό ενώ είδαμε να υπάρχει μία αρκετά καλή οργάνωση. Στους προσερχόμενους θεατές μοιράζονταν αριθμημένα καρτελάκια εισόδου που παρέδιδαν μπαίνοντας στο χώρο ενώ υπήρχε και αντισηπτικό διάλυμα στο πλαίσιο των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στην έναρξη της βραδιάς, μίλησε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Χριστίνα Κλωνιζάκη, η οποία μάλιστα ανέφερε πως προβλέπεται η ενότητα του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου να συνεχιστεί πολύ πιθανόν και έως τα Χριστούγεννα.

Η επόμενη προβολή στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι την προσεχή Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.30 με μία παιδική ταινία, τον «Μικρό Πρίγκιπα» προκειμένου οι μικροί σε ηλικία θεατές και οι γονείς του να το πάρουν ζεστά ότι πλησιάζει και πάλι η μέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Στο μεταξύ η ταινία «Οι Μητέρες μας» που μας μετέφερε στη Γουατεμάλα του 2018, θα επαναληφθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στον Ψαθόπυργο και την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 την ίδια ώρα στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου στο Πετρωτό.

Στην ταινία έπαιζαν οι Έμα Ντιμπ και Αρμάντο Εσπίτια.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων τέλος υπενθυμίζεται, ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ελέγχου και πιστής τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19, αποφασίστηκαν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις της ενότητας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης» που ήταν προγραμματισμένες να φιλοξενηθούν στο χώρο του Σκαγιοπουλείου τελικά θα πραγματοποιηθούν στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι δωρεάν με κάρτες εισόδου, οι οποίες αντιστοιχούν στον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών. Η διανομή τους θα ξεκινάει έξω από το χώρο της παράστασης  45 λεπτά πριν την έναρξη της μέχρι εξαντλήσεως τους. Κάθε θεατής δικαιούται μόνο μία κάρτα εισόδου και όπως πάντα θα υπάρχουν εξασφαλισμένες θέσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους συνοδούς τους.

Οι φωτ. μας εστάλησαν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture