Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Δια χειρός Ρήγου: Ο πρώτος χορευτής της Λυρικής Ντανίλο Ζέκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Δια χειρός Ρήγου: Ο πρώτος χορευτής της ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αφιερώστε το φθινοπωρινό μεσημέρι της 12ης Σεπτεμβρίου στο σύγχρονο χορό

Ραντεβού το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών της εθνικής οδού: Ο πρώτος χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ντανίλο Ζήκα θα παρουσιάσει ένα «διαφορετικό» χορευτικό solo σε χορογραφία του διευθυντή του μπαλέτου της Λυρικής, Κωνσταντίνου Ρήγου. Πρόκειται για μια σύγχρονη, αλληγορική συνομιλία κίνησης και ακινησίας με τη συνοδεία σαξοφώνου, που θα παρουσιαστεί στις 13.00. 14.00 και 15.00 μ.μ. ώστε να δεθεί η ευκαιρία λόγω ωραρίου να παρευρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Οργανωτικά έχει συμβάλει ο στενός πατρινός συνεργάτης του χορογράφου, Αγγελος Παναγόπουλος. Το θέαμα εντάσσεται στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» που διεξάγονται σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια. Η εκκίνηση έγινε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και όλη η χορευτική ενότητα θα «κλείσει» στο Μουσείο της Ακρόπολης το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντανίλο Ζέκα έχει σπουδάσει στην Κρατική Ακαδημία Χορού Τιράνων και στο Εθνικό Θέατρο της Γενεύης και εδώ και δυο δεκαετίες ανήκει στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών, έχοντας χριστεί πρώτος χορευτής από το 2007. Εχει ερμηνεύσει κορυφαίους ρόλους του παγκόσμιου ρεπερτορίου και συνεργαστεί με διεθνώς φημισμένους χορογράφους. Είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους πρωταγωνιστές της Λυρικής και την περίοδο της καραντίνας τον είδαμε στη διαδικτυακή μετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων».

Ο ερχομός του στην πόλη μας εντάσσεται στα soli των πρώτων χορευτών της Λυρικής πανελληνίως αυτό το καλοκαίρι, σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ρήγου. Σε κάθε πόλη εμφανίζεται άλλο σχήμα και όλοι μαζί θα καταλήξουν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το Ντανίλο Ζέκα  θα τον απολαύσουμε εδώ μαζί με τον σαξοφωνίστα Γκουίντο ντε Φλάβις. Μια εκδήλωση αναπάντεχη για τα δεδομένα των όσων έχουμε δει ως τώρα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, δε νομίζετε;  

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View