Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παναγία Ερημιτού: Δέντρα έχουν φυτρώσει πάνω στα ερείπια του παλιού Ναού!

Παναγία Ερημιτού: Δέντρα έχουν φυτρώσει ...

Τι κοινό έχει ο Ιερός Ναός Αγίας Θεοδώρας Μεσσηνίας με την Παναγία Ερημιτού.

Ξεκινώντας από το πιο γνωστό θαυμαστό γεγονός το μικρό βυζαντινό εκκλησάκι στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, κοντά στο χωριό Βάστα στη Μεγαλόπολη προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών κάθε χρόνο καθώς έχει κάτι πολύ θαυμαστό. Στο μικρό αυτό Ναό της Αγίας Θεοδώρας, κτίσμα του 12ου αιώνα, 17 μεγάλα δέντρα, που φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα, ξεπηδούν από τη στέγη του.

Στη δική μας όμως περιοχή υπάρχει κάτι αντίστοιχο ,σε μικρότερο βαθμό βέβαια όμως είναι το ίδιο αξιοθαύμαστο καθώς δύο δέντρα έχουν φυτρώσει πάνω σε ένα τμήμα από τα θεμέλια του παλιού Ιερού Ναού που σώζεται μέχρι σήμερα κοντά στο νέο εκκλησάκι της Παναγίας Ερημιτούς που βρίσκεται στην ανατολικότερη πλευρά του Αρακύνθου πάνω σε πλάτωμα με νερά, πλατάνια και πυκνή βλάστηση. Από την Ναυπακτία φτάσεις στο εκκλησάκι περνώντας τον ποταμό Εύηνο κοντά στο συνοικισμό Παραδείσι και ύστερα από ανηφορική πορεία μέσα στο μαγευτικό δάσος απλώνεται ο χώρος του αρχαίου Ναού όπου μέσα σε αυτό βρίσκεται και το νέο εκκλησάκι.Πραγματικά είναι ένα θαυμαστό γεγονός αν αναλογιστούμε που έχουν φυτρώσει τα δέντρα χωρίς βεβαίως καμία ανθρώπινη παρέμβαση ούτε στην φύτευση τους αλλά και στην φροντίδα τους και έχουν την ανάπτυξη που θα δείτε στο βίντεο μέσα σε πέντε χρόνια.

Γεωγραφικά Ιερός Ναός ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και στην Μητρόπολη Αιτωλίας.

Ο Ιερός τόπος αυτός είναι προορισμός για την ευρύτερη περιοχή και από την Ναυπακτία , το Μεσολόγγι αλλά και τα χωριά της Μακρυνείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις