Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συγκίνηση για τον ηθοποιό Γουίλφορντ Μπρίμλει που "έφυγε" στα 85 του χρόνια

Συγκίνηση για τον ηθοποιό Γουίλφορντ Μπρ...

Επίσης στα 80 του χρόνια πέθανε ο δημοσιογράφος και τιμημένος με Όσκαρ σεναρίου για το "Πέρα από την Αφρική", Κουρτ Λούντκε

Αρκετές οι καλλιτεχνικές απώλειες το τελευταίο διάστημα με πιο πρόσφατη αυτή της εκλεκτής ηθοποιού Ειρήνης Ιγγλέση στα 76 της χρόνια. Μάλιστα όπως παρατηρήσαμε «έφυγαν» μέσα σ’ ένα μήνα αρκετοί γνωστοί ξένοι ηθοποιοί. Μετά τον «γητευτή των σάουντρακ», τον πολυβραβευμένο συνθέτη Ένιο Μορικόνε που έσβησε στα 92 του χρόνια, την Ολίβια Ντε Χάβιλαντ που «έφυγε» ήρεμα στα 104 της χρόνια στο Παρίσι αφήνοντας ανεξίτηλες τις ερμηνείες της όπως στο θρυλικό «Όσα παίρνει ο άνεμος» του 1939, τον Τζον Σάξον που «ταξίδεψε» στην αιωνιότητα λίγο πριν συμπληρώσει τα 84 του χρόνια και τον σκηνοθέτη Άλαν Πάρκερ του «Εξπρές του μεσονυκτίου» και του «Μισισιπή καίγεται» που πέθανε στις 31 Ιουλίου στα 76 του, είχαμε και την είδηση πως το Σάββατο 1η Αυγούστου 2020 έσβησε ο γεννημένος το 1934 στο Σολτ Λέικ της Γιούτα, γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Wilford Brimley.

Ακόμα συγκίνηση προξένησε στους σινεφίλ η δυσάρεστη είδηση πως πέθανε στις 9 Αυγούστου στα 80 του, ο πρώην δημοσιογράφος από το Μίτσιγκαν και μετέπειτα σεναριογράφος, τιμημένος με το βραβείο Όσκαρ το 1986 για το εξωτικό δράμα «Πέρα από την Αφρική», Kurt Luedtke. Ο Λούντκε είχε προταθεί για το βραβείο Όσκαρ και το 1981 για το φιλμ «Χωρίς δόλο – Absence of malice» του Σίντνει Πόλακ, με τον οποίο συνεργάστηκε τόσο στο υπέροχο «Πέρα από την Αφρική» όσο και το 1999 στην κοινωνικοδραματική ταινία «Random Hearts – Παιχνίδια της τύχης» με τον Χάρισον Φορντ. Στο «Πέρα από την Αφρική» των 7 Όσκαρ είχαν ως γνωστόν πρωταγωνιστήσει οι Μέριλ Στριπ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο Γουίλφορντ Μπρίμλει όπως διαβάσαμε σε ξένα ειδησεογραφικά σάιτ όπως το deadline.com, έπαιζε κυρίως δεύτερους ρόλους. Αγαπήθηκε από το κοινό ως πάτερ φαμίλιας στο τηλεοπτικό family drama “Our House” την περίοδο 1986-1988 ενώ είχαν προηγηθεί δύο ιδιαίτερα αξιόλογες κινηματογραφικές του εμφανίσεις, το 1984 στο μπέιζμπολ φιλμ «The Natural – Ο Καλύτερος» του Μπάρι Λέβινσον με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ όπου υποδύθηκε τον Ποπ Φίσερ, μάνατζερ και προπονητή της ομάδας των New York Knights και το 1985 στο συγκινητικό και πρωτότυπο «Cocoon» του Ρον Χάουαρντ όπου είχε και τον βασικό ρόλο ως επικεφαλής ενός γκρουπ ηλικιωμένων που βιώνουν τη «μαγική εμπειρία» μίας πισίνας που θα τους αναζωογονήσει και θα τους ξανακάνει να νιώσουν νέοι!

Η τελευταία παρουσία του Μπρίμλει στον κινηματογράφο ήταν με το ρόλο ενός πάστορα το 2017 στο «I Believe» των Juergen Peretzki & Stacey Peretzki.

Είχε παίξει και ρόλο κακού στην περιπέτεια «Η Φίρμα» του Σίντνει Πόλακ με τον Τομ Κρουζ το 1993 ενώ την 1η του εμφάνιση στο σινεμά την είχε κάνει σε σχετικά μεγάλη ηλικία το 1978 στο «Σύνδρομο της Κίνας» πλάι στους Τζακ Λέμον, Τζέιν Φόντα και Μάικλ Ντάγκλας. Ακολούθησε μία σύντομη αλλά αξιοπρόσεκτη εμφάνιση ως βοηθός εισαγγελέα James Wells στο κοινωνικοδημοσιογραφικό φιλμ «Χωρίς δόλο» το 1981 σε σκηνοθεσία Σίντνει Πόλακ με τους Πολ Νιούμαν και Σάλι Φιλντ.

Ο Wilford Brimley που είχε εμφανιστεί & στα φιλμ «Ο Ηλεκτρικός Καβαλάρης» του Σίντνει Πόλακ το 1979 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και «Brubaker» το 1980, επίσης με τον Ρέντφορντ, ήταν γνωστός στο Αμερικάνικο κοινό και ως το πρόσωπο του γνωστού brand δημητριακών Quaker Oats τη δεκαετία του ’90 παίζοντας σε πολλά διαφημιστικά.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαθαίνοντας το δυσάρεστο νέο του θανάτου του συμπαθούς ηθοποιού Γουίλφορντ Μπρίμλει είπε πως τον ήξερε από την περίοδο που ο Μπρίμλει δεν ήταν ακόμα ηθοποιός αλλά ασχολιόταν με τη φύση και τα άλογα.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο Μπρίμλει πιο πρόσφατα είχε κάνει γκεστ ρόλους στην τηλεόραση σε γνωστές σειρές όπως οι Seinfeld, Walker, Homicide, Texas Ranger, κ.α.

Ήταν παντρεμένος με την Μπέβερλι Μπρίμλει και είχε 3 γιους.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ   

H φωτ. του Κουρτ Λούντκε με το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το «Out of Africa», το 1986, έχει credit, Lennox McLendon/Associated Press και είναι από την ανάρτηση των New York Times.

Η φωτ. του Γουίλφορντ Μπρίμλει από το deadline.com, έχει credit, Evan Agostini/AP.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture