Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Νέο πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους

Επιμελητήριο Αχαΐας: Νέο πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους

Τι αναφέρει σχετική επιστολή

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απεστειλε σήμερα προς οινοποιητικές εταιρείες οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ- μέλη του την ακόλουθη επιστολή:

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας σχεδιάζει τη υποβολή προγράμματος των οίνων ποιότητας της Περιφέρειας στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΚΥΑ 782/181320 (ΦΕΚ 2936/β/17-7-2020).

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήδη έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για ΠΟΠ οίνους Αχαΐας το 2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και προχωρά και σε δεύτερο σχετικό πρόγραμμα με σκοπό να βοηθήσει το άνοιγμα των ξένων αγορών στον κλάδο.

Με βάση τη νέα ΚΥΑ η κοινοτική και εθνική συμμετοχή ανέρχεται σε 90% ενώ η ιδιωτική σε 10%. Η ιδιωτική συμμετοχή θα καλυφθεί από την Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια και τις συμμετέχουσες οινοποιητικές εταιρείες.

Συγκεκριμένα οι ΠΟΠ οίνοι αλλά και οι ΠΓΕ που παράγονται στην Αχαΐα και Ηλεία θα έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει δράσεις επικοινωνίας στο διαδίκτυο και σε κλαδικά έντυπα, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στις αγορές στόχους και ειδικά masterclasses, αλλά και προσκλήσεις επαγγελματιών και αγοραστών. Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται και ένα ταξίδι στην αγορά ή  αγορές του προγράμματος για ένα στέλεχος κάθε οινοποιείου ετησίως.

Οι προτεινόμενες αγορές στόχοι είναι οι Ιαπωνία και Κορέα και εξετάζονται επίσης δράσεις σε ΗΠΑ και Καναδά. Το ακριβές πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή των οινοποιείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Υπογραμμίζεται ότι τα οινοποιεία που θα δηλώσουν συμμετοχή δεν θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν πρόταση για χρηματοδότηση για την ίδια αγορά και τους ίδιους ΠΟΠ ή ΠΓΕ οίνους.

 Σύμφωνα με την ΚΥΑ για την υποβολή μιας πρότασης για προβολή ζώνης θα πρέπει τα οινοποιεία που δεν συμμετέχουν αλλά δίνουν τη συγκατάθεση τους να παράγουν το 60% της υπολειπόμενης ποσότητας των οίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κύριο Αλέξανδρο Αραμπατζή στο email [email protected] και τηλ. 6944368122 ή την κα Νόρα Νικολοπούλου στο Επιμελητήριο Αχαΐας τηλ. 2610 277 779 (εσωτ 11) και [email protected].

Παρακαλούμε άμεσα να μας ενημερώσετε για την πρόθεση συμμετοχής της εταιρείας σας στο εν λόγω πρόγραμμα.

Δυστυχώς λόγω πολύ πιεσμένου χρόνου αναγκαζόμαστε να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες. Παρακαλούμε να μας στείλετε την δήλωσή σας έως την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στο email [email protected] με κοινοποίηση στο [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις