Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλη ανησυχία για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού- ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη ανησυχία για την ραγδαία αύξηση κ...

Προβληματισμός μετά τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Τα 110 άγγιξαν τα νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες τα οποία ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από τον ΕΟΔΥ. Τα δεδομένα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Οι Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Καβάλα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες "ζώνες" σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη.

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα έχουν ανακοινωθεί 264 κρούσματα κορωνοϊού σε 9 ημέρες. Την εβδομάδα 24 με 31 Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα εξής κρούσματα:

Αττική: 108

Θεσσαλονίκη: 57

Καβάλα: 20

Ενώ χθες, 1η Αυγούστου, ανακοινώθηκαν:

19 στην Αττική (127 τις τελευταίες 8 ημέρες)

23 στην Καβάλα (43 τις τελευταίες 8 ημέρες)

37 στη Θεσσαλονίκη (94 τις τελευταίες 8 ημέρες)

 

Η κατάσταση είναι ιδαιτέρως ανησυχητική στη Θεσσαλονίκη μετά τον γάμο και τα κρούσματα που προέκυψαν σε αυτόν αλλά και μετά τα κρούσματα σε εργαζομένους σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα. 

Από την πλευρά τους οι λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι είμαστε σε κόκκινο συναγερμό και ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα. "Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε. Είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό πάγο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει», είπε.

Ο Πρόεδρος του του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο επεσήμανε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων δεν θα σταματήσει τόσο απλά. «Να είμαστε προετοιμασμένοι να έχουμε παρόμοια νούμερα τις προσεχείς δυο εβδομάδες» σχολίασε, εκφράζοντας την ελπίδα να διαψευστεί η πρόβλεψή του, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Μιλώντας στο star  ;έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Ηλίας Μόσιαλος:  Tηρήστε τα μέτρα, δεν αντέχουμε δεύτερο lock down

Την ανάγκη και τη σημασία της πιστής και οριζόντιας εφαρμογής των μέτρων από όλους επιημαίνειο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο facebook  μετά την ανακοίνωση 110 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα. Επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων και πως δεν αντέχουμε δεύτερο lock down.

 Η ανάρτηση έχει ως εξής:

110 νέα κρούσματα σήμερα. 9 μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλευονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες.
Δεν σταμάτησα να τονίζω τη σημασία της τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού. Ιδιαίτερα μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Τόνισα τη σημασία της χρήσης μάσκας με σωστό τρόπο (όχι στο πηγούνι οπως συνηθίζουν διάφοροι). Και ενημέρωνα συστηματικά για τις δυσμενείς υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις, παρότι είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε και οι επιπτώσεις του είναι ακόμη σημαντικές σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία).
Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις.
Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι υπάρχει η αυστηροποίηση των μέτρων και αν χρειαστεί ακόμα και η επαναφορά αποστολής sms στο 13033.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις