Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός-Πάτρα: εντατικοί έλεγχοι από το πρωί σε ταξί και λεωφορεία- "Λουκέτο" σε πασίγνωστο φούρνο στο Ρίο

Κορωνοϊός-Πάτρα: εντατικοί έλεγχοι από τ...

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, γεγονός που έχει προκαλέσει μπαράζ ελέγχων στην αγορά

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, γεγονός που έχει προκαλέσει μπαράζ ελέγχων στην αγορά, για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα που επέβαλε χθες, Παρασκευή 31 Ιουλίου, η κυβέρνηση.

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν άνδρες της Αστυνομίας από νωρίς το πρωί στην Πάτρα, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί για την χρήση μάσκας. Οι αστυνομικοί ελέγχουν στο κέντρο της πόλης και σε πιάτσες των ταξί ελέγχοντας τα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται τα ενισχυμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη χρήση μάσκας στους χώρους που έχει οριστεί τιμωρείται με πρόστιμο 150 ευρώ.

"Λουκέτο" 15 ημερών σε κεντρικό αρτοποιείο στο Ρίο

Στο πλάισιο των σαρωτικών ελέγχων, μάλιστα, επεβλήθη βαρύ χρηματικό πρόστιμο και "λουκέτο" για 15 ημέρες σε κεντρικό αρτοποιείο στο Ρίο. Ο λόγος για το οποίο συνέβη αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί έξω από το κατάστημα, ήταν το κατά ένα άτομο υπεράριθμο προσωπικό, την ώρα που διενεργήθηκε ο έλεγχος. Σύμφωνα πάντα με την αναρτημένη ανακοίνωση, δεν σημειώθηκε καμμία άλλη παράβαση.

Στην επιχείρηση αυτή, όπως πληροφορείται το thebest.gr, απασχολούνται συνολικά 28 άτομα.

Τα μέτρα που ισχύουν

Από σήμερα, Σάββατο 1η Αυγούστου έως 31 Αυγούστου:

- είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

- παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων

- Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες

- Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία

- Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ

- παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων.

Από σήμερα, Σάββατο 1η έως τις 15 Αυγούστου:

- αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.

- Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

- δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

- παρατείνεται η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

- παρατείνεται η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

- ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου:

- όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, με ταυτόχρονη τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως τις 9 Αυγούστου:

- απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.ο.κ.), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα


Σε επιφυλακή τίθενται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χρήση μη ιατρικής μάσκας γίνετια υποχρεωτική:

- Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

- Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

- Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

- Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

- Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

- Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.

- Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις