Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "Γυμνοί στον ήλιο" με τον Αλέν Ντελόν του 1960, σε επανέκδοση στις Ελληνικές αίθουσες

Το "Γυμνοί στον ήλιο" με τον Α...

Από την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Σε νέα ψηφιακή αποκατεστημένη κόπια κυκλοφορεί από 30 Ιουλίου 2020 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Neo Films, μία εμβληματική ταινία, το φιλμ «Γυμνοί στον Ήλιο -Plein Soleil», Γαλλικής παραγωγής του 1960, διάρκειας 117 λεπτών.

Η σκηνοθεσία ήταν του Ρενέ Κλεμάν και πρωταγωνιστούν ο μέγας γόης της εποχής Αλέν Ντελόν στα 84 του χρόνια σήμερα και η Μαρί Λαφορέ (1939-2019) και ο Μορίς Ρονέ (1927-1983).

Ένας φτωχός νέος αναλαμβάνει να φέρει πίσω στις ΗΠΑ από την Ιταλία έναν πλούσιο πλεϊμπόι κατ’ εντολή του πατέρα του. Στην πορεία, όμως, αλλάζει το σχέδιό του, προσπαθώντας ν’ αποκτήσει τα λεφτά και το κορίτσι του.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης, ο Ρενέ Κλεμάν μένει πιστός στους σαρκαστικούς τόνους της Πατρίσια Χάισμιθ σε μια εξαιρετική, κομψή και κυνική μεταφορά του μυθιστορήματός της «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ»».

Για τις ανάγκες της πρεμιέρας της ψηφιακής αποκατεστημένης κόπιας 4Κ που είχε παρουσιαστεί στις Κάννες το 2013 και κυκλοφορεί από 30/7 για 1η φορά στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε και νέα αφίσα.

Το «Γυμνοί στον Ήλιο» διακρίνεται για την μυστηριώδη και αινιγματική πλοκή του, την καλοκαιρινή του αύρα και την υποβλητική μουσική του Νίνο Ρότα και φυσικά για το ασυναγώνιστο καστ πρωταγωνιστών του όπως ο Αλέν Ντελόν (σ’ ένα ρόλο που άλλαξε και απογείωσε την καριέρα του), η Μαρί Λαφορέ, ο Μορίς Ρονέ, ο Ένρο Κριζά και ο Φρανκ Λατιμόρ. Στο ριμέικ του 1999 από τον αξέχαστο Άντονι Μινγκέλα τους ρόλους ερμήνευσαν οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Ματ Ντέιμον και ο Τζουντ Λο.

*Η κόπια αποκαταστάθηκε από το εργαστήριο Immagine Ritrovata laboratory στην Ιταλία.

ΣΥΝΟΨΗ

Ο πάμπλουτος πατέρας του Φίλιπ Γκρίνλιφ, ενός καλομαθημένου playboy, προτείνει στον Τομ Ρίπλει να πάει στην Ιταλία όπου παραθερίζει ο γιος του με την αρραβωνιαστικιά του και να προσπαθήσει να τον φέρει πίσω με αμοιβή 5000 δολλάρια. Ο Τομ Ρίπλει γοητευτικός και ταλαντούχος σε πολλά, αλλά χωρίς την κατάλληλη κοινωνική καταγωγή και οικονομική ισχύ του Φίλιπ, καταστρώνει ένα σχέδιο για να οικειοποιηθεί την ταυτότητα του τελευταίου.

ΔΙΑΝΟΜΗ: NEO Films.

Ενδεχομένως το φιλμ να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture