Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Απομακρυνθήκαμε από την εργασία μας με υπαιτιότητα του Προέδρου του Κ.Ο.ΔΗ.Π»

Πάτρα: «Απομακρυνθήκαμε από την εργασία ...

Τι λένε οι πρώην εργαζόμενες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Σε ανακοίνωσή τους οι πρώην εργαζόμενες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων  Παναγιώτα Γαβριήλ και  Βασιλική Θεοδωροπούλου, επισημαίνουν ότι απαμακρύνθηκαν από την εργασία τους με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα του Προέδρου του Κ.Ο.ΔΗ.Π. , στον οποίο καταλογίζουν ως δική του απόφαση τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους. Οι δύο γυναίκες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξης:

 Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων – Δελτίο Τύπου που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για την υπόθεση της απολύσεως μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής :

 

1)       Απομακρυνθήκαμε από την εργασία μας με πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα του Προέδρου του Κ.Ο.ΔΗ.Π. Η μη ανανέωση των συμβάσεων μας είναι απόφαση δική του και κανένας νόμος που αφορά το εργασιακό καθεστώς μας δεν έχει αλλάξει (ν.4412/2016).

Με τον ίδιο νόμο γινόταν η ανανέωση των συμβάσεων μας τα τελευταία χρόνια. Αλήθεια τι άλλαξε και δεν ανανεώθηκαν ξανά οι συμβάσεις μας;

2)       Ο Πρόεδρος του Κ.Ο.ΔΗ.Π  κ. Τουλγαρίδης εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες Δελτίο Τύπου σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας μας στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

 

α) παραβρέθηκε στο δικαστήριο την 8/7/2020 όπου εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που ασκήσαμε κατά του Κ.Ο.ΔΗ.Π. και μάλιστα «ζήτησε δήθεν να καταθέσει υπέρ μας» και

β) « ότι βρέθηκε δίπλα στις εργαζόμενες».

 

Η αλήθεια είναι ότι παραβρέθηκε μεν στο δικαστήριο όμως δεν κατέθεσε υπέρ μας. Παραστάθηκε μετά του δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρών, ο οποίος υποστήριξε ότι:  «δεν καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι οι θέσεις εργασίας μας καλύφθηκαν ήδη από μόνιμο προσωπικό».

 

Εμφανίσθηκε δηλαδή στο δικαστήριο ως ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας που είχαμε.

Επίσης στην ερώτηση της κας Δικαστού εάν αποδέχεται ο Κ.Ο.ΔΗ.Π τα ασφαλιστικά μέτρα των εναγόμενων , ο δικηγόρος  του Δήμου απάντησε ότι : «δεν τα αποδέχονται και ότι τα απορρίπτουν».

 Καλούμε τον κ. πρόεδρο του Κ.Ο.ΔΗ.Π. αφού κόπτεται τόσο να μας υπερασπισθεί δικαστικά, να διατηρήσει τις δυνάμεις του για τις 24/9/2020 οπότε εκδικάζεται η κύρια αγωγή μας, αν και η αντιφατικότητα των ενεργειών του και των μετέπειτα δηλώσεών του μας έχει εντυπωσιάσει.

Αυτός που μας απέλυσε, δηλώνει ότι δήθεν μας υπερασπίζεται. (Να σημειωθεί ότι η μια εξ ημών ήμουν σε κατάσταση εγκυμοσύνης κατά την απόλυσή μου ενώ ήταν ενήμερος για αυτό (28/01/2020).

   Ομοίως δημοσίευσε ότι πρέπει να «μονιμοποιηθούμε» και να «μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου» κατόπιν εορτής (απολύσεως). Δεν έχει αυτή τη νομική βάση η αγωγή μας αλλά προφανώς δεν έχει μελετήσει το περιεχόμενό της.

Αυτά που δηλώνει περί «μονιμοποίησης» και «μετατροπής» μόνο κακό κάνουν νομικά στην υπόθεσή μας.

   Δεν τον έχουμε εξουσιοδοτήσει να εκφέρει νομική κρίση για τις αξιώσεις μας ούτε να ερμηνεύει αυθαίρετα το περιεχόμενο της αγωγής μας δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις με διττή σκοπιμότητα, 1ον) να διαστρεβλώσει τη νομική βάση της αγωγής μας και 2ον) να δείξει φιλεργατικό προφίλ, διότι εάν αυτό επιδιώκει, δεν θα έπρεπε να μας εκδιώξει από την εργασία μας και μάλιστα δυο γυναίκες εργαζόμενες από το 2013 και το 2004 με οικογένεια, η πρώτη με δύο ανήλικα και η δεύτερη σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι ακόμα και τώρα οι εργασίες μας παρέχονται από μόνιμους υπαλλήλους και υπαλλήλους  με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.

 Τον καλούμε να παύσει να χρησιμοποιεί τη δεινή θέση μας για τις όποιες πολιτικές  σκοπιμότητες και εάν διατείνεται ότι μας υπερασπίζεται, τον καλούμε να δηλώσει στην κύρια αγωγή μας τις πραγματικές συνθήκες εργασίας μας.

 Τέλος, καθώς ο κ. Τουλγαρίδης πέραν των άλλων προσπάθησε μέσω της ανακοίνωσής του να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, και σε σχέση με τη  στήριξη του αγώνα μας  από την παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!», θέλουμε να επισημάνουμε ότι υπήρξε συνάντηση για το θέμα μας τόσο με τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο όσο και με τον Δημοτικό Σύμβουλο, μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ο.ΔΗ.Π. κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο οι οποίοι μας εξέφρασαν εξ αρχής την αμέριστη συμπαράστασή τους, μας έχουν στηρίξει ενεργά όλο αυτό το διάστημα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.  

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όσους δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων μας στήριξαν ενεργά.

 

Οι πρώην εργαζόμενες Κ.Ο.ΔΗ.Π:

 

Γαβριήλ Παναγιώτα

Θεοδωροπούλου Βασιλική

 

Πάτρα , Ιούλιος 2020

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις