Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Η Δημοτική Αρχή και ο κοινωνικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων συνεπείς στο πλευρό των εργαζομένων"

"Η Δημοτική Αρχή και ο κοινωνικός ο...

Ανακοίνωση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με την οποία επισημαίνει ότι οι ενέργειες του Προέδρου του κ. Θ. Τουλγαρίδη σχετικά με την υπεράσπιση των δύο εργαζομένων του Κοινωνικού Οργανισμού που προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα στα Δικαστήρια και ζητούσαν την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έλαβαν την έγκριση όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ, με εξαίρεση τον  εκπρόσωπο της παράταξής «Πρωτεύουσα Ξανά» κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

"Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ο Πρόεδρος, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις ενέργειες που έκανε σχετικά με  την υπεράσπιση των δύο εργαζόμενων του Κοινωνικού Οργανισμού οι οποίοι προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα στα Δικαστήρια και ζητούσαν την μετατροπή των συμβάσεών του από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κατέθεσε στο Δικαστήριο έγγραφη κατάθεση (δεν επετράπη η διά ζώσης μαρτυρία) στην οποία ανέφερε:

«… Με την πολυετή εργασία τους ήσαν έμπειρες και απαραίτητες στην υπηρεσία και ελλείψει μόνιμου προσωπικού τις χρειαζόμασταν. Αυτά συνέβησαν παρά το ότι οι συμβάσεις τους ήσαν ανεξαρτήτων υπηρεσιών. Πιστεύω ότι, είναι δίκαιο και αυτές οι εργαζόμενες να μονιμοποιηθούν, όπως και όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Οι ενέργειες του Προέδρου Θ. Τουλγαρίδη έλαβαν την έγκρισή όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ με θλιβερή εξαίρεση του εκπροσώπου της παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά» με επικεφαλής τον κ. Γρ. Αλεξόπουλο.

Αποκαλύφθηκε για άλλη μία φορά το προσωπείο της παράταξης του ΚΙΝΑΛ που κρύβει την βαθειά περιφρόνησή της για τους εργαζόμενους, εκμεταλλεύεται τις αγωνίες τους προκειμένου να πλήξει τη δημοτική αρχή και να βάλει εμπόδια στο φιλολαϊκό, φιλεργατικό της έργο, που όπως φαίνεται αποτελεί αυτοσκοπό της.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ψηφίστηκε επίσης  η μη     άσκηση έφεσης κατά  των αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, που αφορούσαν δύο εργαζόμενους ΑΜΕΑ του ΚΟΔΗΠ, που εργάζονται χρόνια μέσω προγραμμάτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες δικαιώνουν  τους εργαζόμενους, για μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Τους εργαζόμενους είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ στο δικαστήριο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά  οριστικοποιείται η διαδικασία μονιμοποίησης των εργαζομένων, όπως και έγινε σε ανάλογη περίπτωση εργαζομένου ΑΜΕΑ του ΚΟΔΗΠ, που μονιμοποιήθηκε πέρσι.

Επιπλέον με εισήγηση του προέδρου υποστήριξης των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, (αφορούσε εκατό περίπου εργαζόμενους) αποφασίστηκε η στήριξή τους στο δικαστήριο, για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.   

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, γι’ αυτό η Δημοτική αρχή υποστήριζε και υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για μονιμοποίηση, για μόνιμες προσλήψεις, αλλά και για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με δικαιώματα, για ανατροπή του θεσμικού οπλοστασίου και της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων, που δεν το επιτρέπουν."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις