Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνελήφθη με αρχαία νομίσματα στην κατοχή του - Ήθελε να ταξιδέψει στην Ιταλία

Πάτρα: Συνελήφθη με αρχαία νομίσματα στη...

Έκρυβε τα νομίσματα στις αποσκευές του

Εναν 57χρονο που έκρυβε στη βαλίτσα του 299 νομίσματα που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. μέχρι και την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Ο άνδρας ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό με καράβι αλλά κατά την ώρα του ελέγχου εντοπίστηκαν τα αρχαία νομίσματα και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

Στη σύλληψη ενός 57χρονου προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του Ν. 3028/2002 «ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ».
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω κατελήφθη στον χώρο ελέγχου αποσκευών να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε ταξιδιωτική αποσκευή του , συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) νομίσματα (16 χρυσά -92 αργυρά -191 χάλκινα) τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ., έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους και την μεταφορά τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω νομίσματα, τα οποία θα παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις