Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

To πολύκροτο νυφικό της princess Βεατρίκης: «Puff» μανίκια σε παλιό φόρεμα της βασίλισσας

To πολύκροτο νυφικό της princess Βεατρίκ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τίμησε τη γιαγιά της μεταποιώντας με trendy mood ένα ρούχο- κειμήλιο και κέρδισε τις εντυπώσεις

Δανεικό, ιστορικό φόρεμα της βασίλισσας Ελισάβετ επέλεξε για το λονδρέζικο γάμο της η πριγκίπισσα Βεατρίκη στο Royal Chapel of All Saints στο Windsor. Αυτή η επιλογή έκανε μεγάλη εντύπωση και προκάλεσε πολλές αναδρομές στο βεστιάριο της Ελισάβετ με την υπογραφή του παλιού μόδιστρου Norman Hartell, ο οποίος είχε ράψει και το μυθικό νυφικό της με έμπνευση τον πίνακα Primavera του Botticelli. Το μυστήριο έγινε μυστικά, με την εγγονή της βασίλισσας και κόρη του πρίγκιπα Αντριου να δείχνει πολύ χαρούμενη δίπλα στον κομψό γαμπρό, ιταλό αριστοκράτη και επενδυτή, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι.

Το ρομαντικό vintage φόρεμα της Βεατρίκης, αναπροσαρμόστηκε πάνω της από την ενδυματολόγο του παλατιού Angela Kelly, ενώ προστέθηκαν φουσκωτά puff μανίκια από οργάντζα, τα οποία άλλωστε αποτελούν μεγάλο σημερινό trend. Tο είχε πρωτοφορέσει η βασίλισσα το 1962 στην πρεμιέρα του επικού φιλμ «Λόρενς της Αραβίας» στο Odeon της πλατείας Leicester. Υλοποιημένο από ιβουάρ ταφτά και κεντημένο διακριτικά στη μέση, ξαναβγήκε πανηγυρικά στο προσκήνιο. Συνδυασμένο μάλιστα με την τιάρα που φόρεσε η ίδια η Ελισάβετ στο γάμο της το 1947 «έκανε πάταγο» επικοινωνιακά. (Το στέμμα αυτό, με τις διαμαντένιες ράβδους και τις ρωσικές επιρροές, ανήκει στη συλλογή της βασιλομήτορος και φοριέται και σαν περιδέραιο ενώ με αυτό είχε παντρευτεί και η κόρη της Ελισάβετ, Αννα). Τα βρετανικά media υπενθύμισαν ταυτόχρονα και το μονόπετρο της νύφης, που σχεδίασε ο άγγλος jewellery designer, Shaun Leane, συνεργάτης των οίκων Alexander Mc Queen και Givenchy. Με μπριγιάν δυόμισι καρατίων, σε art deco &  victorian style, το προσέφερε ο Εντοάρντο στη Βεατρίκη πέρυσι, σε διακοπές τους στην Ιταλία, ζητώντας της να παντρευτούν.

Tα θεαματικά, δροσερά λουλούδια που αγκάλιασαν την πύλη του ναού συνδύασε ο ανθοπώλης που λατρεύει ο Ελτον Τζον. Οπως ανακοίνωσε το Μπάκινχαμ "το ζευγάρι θέλησε μια σεμνή, ιδιωτική τελετή σε στενό κύκλο μεταξύ αγαπημένων συγγενών". Πάντως το στυλιστικό μέρος δεν ήταν ο μόνος λόγος που «ακούστηκε» τόσο ο γάμος αυτός. Το γεγονός πως σε ηλικία 94 και 99 ετών αντίστοιχα, η βασίλισσα και ο σύζυγός της, Φίλιππος, βγήκαν από την απομόνωσή τους στο κάστρο Γουίνδσορ για να παραβρεθούν στον γάμο της πριγκίπισσας Βεατρίκης- έστω και με αποστάσεις- κρίθηκε ως η απόδειξη πως είναι η αγαπημένη τους εγγονή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View