Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιππότη έχρισε τον Κάπτεν Τομ η βασίλισσα Ελισάβετ!

Ιππότη έχρισε τον Κάπτεν Τομ η βασίλισσα Ελισάβετ!

Μετά τη συγκέντρωση ποσού ρεκόρ για τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη κατά της Covid-19

Ο Τομ Μουρ, ο βετεράνος του βρετανικού στρατού ηλικίας 100 ετών που κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 33 εκατομμύρια λίρες (36,2 εκατομμύρια ευρώ) για τους επαγγελματίες υγείας της χώρας του μεσούσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, χρίστηκε ιππότης σήμερα από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, σε μια τελετή στο παλάτι του Ουίνδσορ.

Ο «Λοχαγός Τομ», που συμμετείχε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, συγκέντρωσε το άνευ προηγουμένου ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών, με την προσπάθειά του να την αναγνωρίζει και το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κάνοντας με τη βοήθεια του περιπατητήρα του 100 φορές τον γύρο του κήπου του στο Μπεντφορντσάιρ, προτού κλείσει έναν αιώνα ζωής, στις 30 Απριλίου.

Αν και όλες οι απονομές αυτού του είδους, που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, αναβλήθηκαν λόγω του νέου κορονοϊού, έγινε μια εξαίρεση για τον «Κάπτεν Τομ».

Έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και στηριζόμενος στον περιπατητήρα του, ο Τομ Μουρ χρίστηκε ιππότης στην αυλή του κάστρου του Ουίνδσορ από τη βασίλισσα, η οποία χρησιμοποίησε το ξίφος που ανήκε στον πατέρα της, τον βασιλιά Γεώργιο VI, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Σας ευχαριστώ πολύ, συγκεντρώσατε ένα εντυπωσιακό ποσό», του είπε η Ελισάβετ.

Μετά το τέλος της τελετής, ο Τομ Μουρ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «απόλυτα εντυπωσιασμένος». «Ήταν μια φανταστική ημέρα για εμένα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις