Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

«Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ

«Πυρκαγιές» του Ουαζντί Μουαουάντ

«Τώρα πρέπει να ξαναχτίσουμε την ιστορία. Η ιστορία είναι συντρίμμια.»

Μία παράσταση της θεατρικής Ομάδας «Από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης ώρα 21:30, στο πλαίσιο του Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, ενταγμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Η θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, παρουσιάζει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020  και ώρα 9:15 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, το έργο του Ουαζντί Μουαουάντ «Πυρκαγιές» σε σκηνοθεσία  Φώτη Λάζαρη. Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ  Πάτρας. Δύο νέα παιδιά, εκτελώντας την αινιγματική διαθήκη της μάνας τους, διανύουν ένα οδυνηρό ταξίδι στην Ανατολή, αφήνοντας την βολεμένη τους ζωή στην καπιταλιστική Δύση, για να ανακαλύψουν την αλήθεια που θα τα ανατρέψει όλα. Ένα επίπονο οδοιπορικό προς αναζήτηση της ταυτότητάς τους που τους σπρώχνει όλο και βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιδέα να φτάσουν στην πηγή της προέλευσής τους, να δουν τον εαυτό τους γυμνό στον καθρέπτη, χωρίς άμυνες, δοκιμάζοντας τα όρια τους, θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Από εκεί όμως, από την αποσυναρμολόγηση παγιωμένων «σταθερών», θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του εαυτού τους. Το ταξίδι τελικά είναι λυτρωτικό για κάθε νέα γενιά και το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει κάποια στιγμή η κακοδαιμονία αιώνων που σπρώχνει τους ανθρώπους στην καταστροφή. Οι «πυρκαγιές» είναι μια παράσταση που ετοιμάστηκε   με πολύ κόπο, με στόχο το σφυροκόπημα των θεατών με σφοδρά αισθήματα.

Είναι μια συγκλονιστική αντιπολεμική ιστορία που αφορά και καταγγέλλει το δράμα των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια υπαρξιακή αναμέτρηση. Ένα έργο ανεξάντλητο, πολυπρισματικό, επικών διαστάσεων, ένα οικουμενικό δράμα με πλοκή και δράση που κόβει την ανάσα, με πολλαπλά μηνύματα, ένα παλίμψηστο, που λειτουργεί ως θρίλερ, ως βουτιά στο υποσυνείδητο, ως ανατομία του ανθρώπου να ψάξει και να αποδεχτεί την οδυνηρή αλήθεια.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ανοιχτών θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6977397347

Το ταξίδι των παραστάσεων θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο. Όλες οι εκδηλώσεις της θεατρικής μας ομάδας είναι με δωρεάν είσοδο.

 

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έφη  Γιαννοπούλου

Σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, μουσική επιμέλεια:  Φώτης Λάζαρης

Υλοποίηση σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος, EnoShkadrani

Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση( συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Βανταράκης

Ρύθμιση Φωτισμών: Αγγελίνα Βγενοπούλου, Βασίλης Βανταράκης

Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Νίκος Αντωνίου

Ρύθμιση ήχου: Νέλλη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου

Σχεδιασμός κοστουμιών : Θεατρική ομάδα ‘’από κοινού’’                                                                                      

Φωτογραφία: Βασίλης Λάγιος

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:

Άγγελος Μπουμπούλης, Ελένη Νταή, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Μαρία Δαλαμήτρου,  Ευτυχία Χρυσοβέργη,  Νίκος Κωσταντόπουλος , Νίκος Παναγόπουλος, Χρήστος Σταθόπουλος,  Παναγιώτα Οικονόμου,  Στέφανος Στάθης, Γιώργος Πουρνάρης,  Φώτης Λάζαρης, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Ελένη Πανταζοπούλου, Δέσποινα Μάη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture