Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς

Πάτρα: Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα...

Ικανοποίηση στο Σκαγιοπούλειο για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το «Σκαγιοπούλειο» κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της Πάτρας, υπέγραψε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους ανάδοχους και θετούς γονείς, στα πλαίσια και του νέου νομοθετικού πλαισίου. Για την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση του Σκαγιοπουλείου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, εκφράζει την ικανοποίησή της. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κέντρου:

«Μια σημαντική ώθηση στην προώθηση υιοθεσιών και αναδοχών, απροστάτευτων σήμερα παιδιών, συνιστά η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σκοπό αυτό.

Η επισφράγιση της σύμπραξης των δύο πλευρών ήλθε την Τρίτη 14 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νίκος Σταθακόπουλος, έβαλαν τις υπογραφές τους στο σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του, που ακολούθησαν την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Σταθακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Στηρίζουμε εμπράκτως την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου για την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν τις υιοθεσίες και τις αναδοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η υπογραφή ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας με  την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον κ.

Νεκτάριο Φαρμάκη, θα έχουμε μια άψογη και εποικοδομητική συνεργασία για το σκοπό αυτό, η οποία θα έχει και τα ανάλογα, ουσιαστικά,  αποτελέσματα, προς όφελος πολλών απροστάτευτων σήμερα παιδιών, που θα βρουν μια ζεστή αγκαλιά και στοργή σε οικογένειες που θα τα περιβάλλουν με αγάπη».

Παράλληλα, ο κ. Νίκος Σταθακόπουλος έθεσε στον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του, ζητώντας τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση της.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα αυτό, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμβάλλει στην επιθυμητή κατεύθυνση.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις