Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με τη «Βασίλισσα της καρδιάς» ξεκινά το 3ήμερο θερινού Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Με τη «Βασίλισσα της καρδιάς» ξεκινά το ...

Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στο χώρο του Κάστρου, στις 21.00 την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Όπως ήδη έχουμε ξαναγράψει, οι Πολιτιστικές Ομάδες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου -ΕΑΠ, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός (webradio.eap.gr) του ΕΑΠ και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, διοργανώνουν ένα σινεφίλ τριήμερο προβολών στο Κάστρο της Πάτρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Την Τετάρτη 15/7/2020  στις 21.00, ‘’Η Βασίλισσα της καρδιάς’’,  τρίτη ταινία της Δανέζας Μέι ελ-Τούκι που ξεκινά και εξελίσσεται σαν ένα τολμηρών ερωτικών σκηνών, δράμα πάνω σε μια «ανάρμοστη» σχέση (το φιλμ είναι παραγωγής του 2019 και είχε βγει στις Ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Δεκέμβριο σε διανομή της Weird Wave) Κ 15.

Tην Πέμπτη 16/7/2020 στις 21.00 ‘’Το Αυγό - Öndög’’ από την Μογγολία, σε σκηνοθεσία Κουάν’αν Γουάνγκ, Κ.

Την Παρασκευή 17/7/2020 στις 21.00 ‘’Μία Λευκή, Λευκή Μέρα’’ σε σκηνοθεσία Χλίνουρ Πάλμασον, Ισλανδικής παραγωγής 2019, Κ15.

Από τις παραπάνω ταινίες, οι δύο πρώτες ήταν στο Πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, στον Β’ Κύκλο 2019-2020 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε η προβολή τους λόγω του γενικού απαγορευτικού lockdown για τον Covid-19 που επιβλήθηκε και η τρίτη βγήκε στις αίθουσες λίγο πριν την έναρξη της καραντίνας.

Να προσθέσουμε πως στην ταινία «Η Βασίλισσα της καρδιάς», διάρκειας 127 λεπτών, η ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ («Ίσως Αύριο», «Έρωτας Είναι…») δίνει την ερμηνεία της χρονιάς, παρασύροντάς μας στο αδιέξοδο όπου είναι παγιδευμένη μια ολόκληρη κοινωνία, όπως έγραψε το Αθηνόραμα. Παίζουν και οι Γκούσταβ Λιντ, Μάγκνους Κρέπερ.

Στο ιδιαίτερο φιλμ «Το Αυγό», ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος στη μέση της αχανούς μογγολικής στέπας. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα, το φιλμ είναι ένας αργών, τελετουργικών ρυθμών στοχασμός πάνω στον κύκλο της ζωής, με έναν απέριττο ρεαλισμό που αγγίζει το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Η art αποστασιοποίησή του εξελίσσεται μεθοδικά σε ένα συγκινητικό ερωτικό δράμα, το οποίο απευθύνεται σε υπομονετικούς, εκπαιδευμένους σινεφίλ.

Στο «Μια Λευκή, Λευκή Μέρα -Hvítur, Hvítur Dagur/A White, White Day», δραματική Ισλανδο-δανο-σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία Χλίνουρ Πάλμασον με τους: Ίνγκβαρ Έγκερτ Σιγκουρόσον, Ίντα Μεκίν Χλινσντότιρ, Χίλμιρ Σνερ Γκούντνασον, ένας αστυνομικός προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια της γυναίκας του, όταν οι υποψίες πως υπήρξε άπιστη τον οδηγούν στα άκρα.

Ένα υποβλητικό δράμα και ταυτόχρονα μια συναισθηματικά αφοπλιστική ταινία για το πένθος αλλά και μια σπουδή στην αρρενωπότητα, το φιλμ χάνει στο τέλος τον προσανατολισμό του, αφήνοντας μια φάλτσα νότα σε ένα αξιόλογο δείγμα γραφής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας που παραχώρησε το χώρο του Κάστρου της Πάτρας, στο πλαίσιο των επιβεβλημένων μέτρων ασφάλειας του COVID-19 ορίζει τους παρακάτω όρους:

•             Οι θεατές θα προσέρχονται τμηματικά και θα τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, με βάση τους κανόνες που είναι αναρτημένοι στην είσοδο του Κάστρου.

•             Ο αριθμός των θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 99 άτομα.

•             Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του Κάστρου.

•             Απόρριψη απορριμμάτων γίνεται στους καλάθους απορριμμάτων που βρίσκονται στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στο χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου και με τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

Η διανομή των δελτίων για τις προβολές των 21:00, ξεκινά στις 19:30 το απόγευμα και συνεχίζεται μέχρι εξαντλήσεως τους. Κάθε θεατής δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε όσοι θέλουν να καθίσουν κοντά σε φίλους, θα πρέπει να φροντίσουν να έλθουν εγκαίρως μαζί τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture