Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Σινεφίλ ατμόσφαιρα στο Άνω Καστρίτσι όπου προβλήθηκε ο «Ταχυδρόμος»

Σινεφίλ ατμόσφαιρα στο Άνω Καστρίτσι όπο...

Το φιλμ της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου θα επαναπροβληθεί την Κυριακή 12/7 στο προαύλιο του Γυμνασίου Δεμενίκων

«Γεύση» από Ιταλικό κινηματογράφο, πήραν το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020, οι φίλοι της 7ης τέχνης, που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο Άνω Καστρίτσι, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Οσκαρική ταινία «Ο Ταχυδρόμος - il postino», σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ράντφορντ, παραγωγής του 1995. 

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με ελεύθερη είσοδο και φέτος βρίσκει μοναδική ανταπόκριση από το κοινό.

«Ο Ταχυδρόμος», θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής  12 Ιουλίου 2020, στο προαύλιο του Γυμνασίου Δεμενίκων.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, όπου ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (στο ρόλο ο αξέχαστος Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ).

Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή,  ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή..

Αφηγείται τη φιλία του νεαρού ταχυδρόμου Μάριο Ρουόπολο με το Χιλιανό κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα και τον έρωτα του πρώτου για την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο.

Πρωταγωνιστούν εκτός του Φιλίπ Νουαρέ και του Μάσιμο Τροΐζι, η Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα και οι Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture