Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένας ευπατρίδης έφυγε...

Ένας ευπατρίδης έφυγε...

Του Νίκου Χαλαζιά

 

Στη δεκαετία των ’70, στη δύσκολη εποχή των Εισαγωγικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ, δέσποζε στη φροντιστηριακή εκπαίδευση της Δυτικής Ελλάδος ένα όνομα: Γιώργος Δεληγιώργης. Ένας σπουδαίος μαθηματικός, που είχε βαλθεί να διαψεύσει την ευκλείδεια ρήση για τη δυσκολία της γεωμετρίας: ακούγοντας Δεληγιώργη οι μαθητές μάθαιναν γεωμετρία!

Άριστος επιστήμονας και παθιασμένος δάσκαλος, αυτός ήταν ο Γιώργος Δεληγιώργης. Μάγευε τους μαθητές την αίθουσα, είχε φοβερή μεταδοτικότητα και έκανε ένα δύσκολο μάθημα απλό και κατανοητό ακόμα και στους αδαείς!

Καλόκαρδος και ευπροσήγορος, χιουμορίστας και γλεντζές, Ζούσε την κάθε στιγμή, επιζητούσε την απόλαυση, δεν υποτάχτηκε ποτέ στο χρήμα, παρέμεινε γήινος, δεμένος με την οικογένειά του, χαιρόταν την παρέα και πάντοτε έδινε περισσότερα απ’ όσα έπαιρνε.

 Στους χιλιάδες τυχερούς μαθητές που τον είχαν δάσκαλο θα μείνει άσβηστη η εικόνα ενός πνευματικά θαλερού και γελαστού δασκάλου· στους ανθρώπους του αθλητισμού η προσφορά ενός θρυλικού Απολλωνιστή· σ’ όσους συνεργαστήκαμε μαζί του στο Πρότυπο Φροντιστήριο, αφήνει παρακαταθήκη το ήθος και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή· στην πόλη της Πάτρας, τέλος, κληροδοτεί το πρότυπο ενός ευπατρίδη που δεν επιζήτησε αξιώματα και οφέλη αλλά πορεύτηκε σ’ όλη του τη ζωή με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς, πάντα ασυμβίβαστος και πάντα μαχητής!

Καλό ταξίδι Γιώργη…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις