Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Away: Γυναικοπαρέα με ιστιοπλοικό στο Ιόνιο, μια «άλλη» εμπειρία διακοπών

Away: Γυναικοπαρέα με ιστιοπλοικό στο Ιό...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δυόμισι μέρες σε Μεγανήσι, Ατοκο, Ιθάκη, Σκορπιό και «χορταίνεις» ελληνικό καλοκαίρι

Η καθιερωμένη καλοκαιρινή απόδραση της σταθερής γυναικοπαρέας των παλιών αρσακειάδων ήταν φέτος διαφορετική. Επιλέξαμε την εναλλακτική λύση του ιστιοπλοικού, έτσι ώστε να μην αναμιχθούμε με άλλους εκδρομείς και να απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη θάλασσα χωρίς περιττές μετακινήσεις. Οσο κι αν οι πιο «κονφομίστριες» της συντροφιάς είχαν ανησυχήσει για το πόσο εύκολα και άνετα θα «κυλήσει» το τριήμερο, σας βεβαιώνουμε πως λίγες ώρες (ή η πρώτη μέρα) αρκούν για να προσαρμοστείς και να αντιληφθείς πως αξίζει να υποστείς τις όποιες δυσκολίες στον ύπνο και το λουτρό για να βυθιστείς ηδονικά στα τιρκουάζ, σμαραγδένια νερά του Ιονίου all day long. Με αφετηρία τη Λευκάδα περιηγηθήκαμε λοιπόν μέσα σε δυόμισι μέρες σε τέσσερα νησιά – Μεγανήσι, Ατοκο, Ιθάκη, Σκορπιό- με στάσεις στις ομορφότερες παραλίες αλλά και δείπνα και βραδινές περαντζάδες στα λιμάνια.

Πρώτες ειδυλλιακές βουτιές και δέσιμο «αρόδο» στα «Αμπελάκια», τον απάνεμο όρμο στο κατάφυτο Μεγανήσι που έμοιαζε με γαλαζοπράσινη λίμνη. Από εκεί στο Βαθύ, για βόλτα και φαγητό σε γνωστή ψαροταβέρνα. («Στο πήγαινε» με φουσκωτό βαρκάκι τα νερά ήταν ροζ και «στο έλα» ασημένια, με το φεγγάρι να τα «λούζει» μαγευτικά). Το πρωί πανέτοιμες για ακόμα περισσότερες «απλωτές», βρεθήκαμε στη νησίδα Ατοκο, με τα λευκά βράχια και τα λαμπερά ζαφειρένια νερά. Το όλο σκηνικό ευνοεί αναμφίβολα…. beach party (με υπόκρουση Ρέμο, Βοσκόπουλο, Οικονομόπουλο) αλλά και σιέστα με ατέλειωτο κουβεντολόι στην παραλία.

Προς το απογευματάκι, ο καιρός προειδοποιούσε για τερτίπια οπότε σπεύσαμε στο αγαπημένο Κιόνι της Ιθάκης, ένα από τα πιο γραφικά και ρομαντικά λιμάνια της περιοχής, όπου τρυπώσαμε τελευταία στιγμή ανάμεσα σε ιστιοπλοικά Βέλγων και Ιταλών. Εκεί κάναμε shopping στα νέα resort καταστήματα και ευχαριστηθήκαμε αμπελοντολμάδες και χταποδάκι στην «Καλυψώ» που διατηρεί υποδειγματικά το ποιοτικό της μενού. Η πανσέληνος πάνω στις πλαγιές και οι φωταγωγημένοι ανεμόμυλοι ξεσήκωσαν τις κάμερες των κινητών μας.

Το τρίτο και τελευταίο πρωινό ανοίξαμε πανιά και κάναμε το πρώτο μας μάθημα ιστιοπλοίας! Το πώς έγερνε και έσκιζε τη θάλασσα το ιστιοπλοικό, ήταν μια εμπειρία φανταστική!

Επιπλέον προσεγγίσαμε και κάναμε tour στο Σκορπιό, ένα υπέροχο, κατάφυτο νησί που φυλάσσεται με διαχωριστικά, φρουρούς σε φουσκωτά και κάμερες λόγω του κροίσου ιδιοκτήτη του. Πρόσθετες εγκαταστάσεις, νέοι κήποι με γκαζόν και φοίνικες, πυροσβεστικά και αστυνόμευση φαίνονταν από μακριά. (Δύσκολο πλέον να αισθανθείς τη stylish αύρα της Jackie O …)

 Κατόπιν ανακαλύψαμε μια άγνωστη, απέναντι παραλία της Στερεάς Ελλάδας που παρέπεμπε σε εξωτικό ερημονήσι. Με τους όμως πρώτους κεραυνούς σπεύσαμε στη Λευκάδα για το γυρισμό.

 

Ο απολογισμός: Μη στερηθείτε αυτό το βίωμα του ιστιοπλοικού, εάν είστε παρέα αγαπημένη και με σύμπνοια. Οι τρεις μέρες περνάνε αργά σαν εβδομάδα. Νιώθεις πιο προστατευμένος λόγω covid. Το κόστος είναι προσιτό και η επαφή με τον ουρανό και τη θάλασσα πολύ πιο απλόχερη και «αφτιασίδωτη» από αυτή σε ένα ογκώδες, πανάκριβο γιοτ. Εμείς είχαμε κοντά μας τον Τάκη Γεωργιόπουλο, την «ήρεμη δύναμη» της εταιρείας more yachting, που γνωρίζαμε από το ονομαστό πατρινό κατάστημα design επίπλων αλλά πια δηλώνει και … ευγενής θαλασσόλυκος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View