Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από 9 Ιουλίου 2020 στα ελληνικά σινεμά η ταινία "Wild Rose" με την Jessie Buckley

Από 9 Ιουλίου 2020 στα ελληνικά σινεμά η...

Το φιλμ έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές και είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Από την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 θ’ αρχίσει να προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood, η ταινία «Wild Rose» σε σκηνοθεσία του 40χρονου Βρετανού δημιουργού Τομ Χάρπερ. Πρόκειται για μία ταινία που συζητήθηκε, πήρε πολύ καλές κριτικές (έχει 92% στο rotten tomatoes) ενώ ξεχωριστή είναι η ερμηνεία της Ιρλανδής ηθοποιού Jessie Buckley, για την οποία η εφημερίδα Telegraph πως είναι ακαταμάχητη και πως είναι το νέο αστέρι που γεννιέται.

Η 23χρονη Rose-Lynn Harlan (το ρόλο κάνει η 30χρονη Jessie Buckley) σφύζει από καθαρόαιμο ταλέντο, χάρισμα και θράσος. Έχει μόλις αποφυλακιστεί και πρέπει να συντηρήσει τα δύο παιδιά της. Το μόνο που θέλει είναι να φύγει άρον άρον από τη Γλασκόβη και να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια της country. Πιστεύει ότι η μόνη της ευκαιρία στην ευτυχία την περιμένει στην πρωτεύουσα της country, στο Νάσβιλ του Τενεσί. Η μητέρα της Marion (την υποδύεται η Julie Walters) θέλει η κόρη της να τακτοποιηθεί, να αποδεχθεί τη ζωή της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Όταν, όμως, η μοίρα φέρνει τη Rose-Lynn πιο κοντά στο Νάσβιλ, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια και τη φήμη.

Μία καθαρόαιμη feelgood ταινία για ένα αστέρι που γεννιέται στη Γλασκόβη και λάμπει μέχρι το Νάσβιλ παρά τις αντιξοότητες, μία αισιόδοξη και παθιασμένη ιστορία για τη μουσική έκφραση που εκτονώνει και τελικά κάνει μία ανήσυχη και εκρηκτική ηρωίδα να βρει τον εαυτό της.

Πρωταγωνιστεί η καθηλωτική Jessie Buckley (της ταινίας Beast του 2017 που είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, και της τηλεοπτικής σειράς του BBC, War and Peace) σε μία απαιτητική ερμηνεία που τη θέλει να τραγουδάει, ακόμα και a cappella, στο εκφραστικό και ευαίσθητο ύφος της country – κάντρι μουσικής. Την άρτια σκηνοθεσία υπογράφει ο Tom Harper (War and Peace) και το εμπνευσμένο σενάριο γράφτηκε από τη Nicole Taylor (Three Girls).

Μα προσθέσουμε πως η ταλαντούχα Jessie Buckley έλαβε για την ερμηνεία της στο «Wild Rose» υποψηφιότητα στα BAFTA της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού. Το 2019 η Buckley εμφανίστηκε στην σειρά του HBO «Chernobyl» ενώ το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στα ανερχόμενα ταλέντα που είναι κάτω από 30 ετών.

Το «Wild Rose» που ελπίζουμε να δούμε και εδώ στην Πάτρα, είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διάρκεια: 101 λεπτά. Οι έως τώρα εισπράξεις του στο box office ξεπερνούν τα 7,1 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture