Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη στην Πάτρα για τον Σπυράγγελο Κωνσταντάτο που έφυγε στα 92 του χρόνια

Θλίψη στην Πάτρα για τον Σπυράγγελο Κωνσ...

Η οικογένεια του έχει το εστιατόριο "Η Κατσαρόλα της Τούλας" στην Πάτρα και την "Γοργόνα" στη Σάμη της Κεφαλονιάς

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε μόλις μαθεύτηκε το δυσάρεστο νέο της εκδημίας του Σπυράγγελου Νικ. Κωνσταντάτου σε ηλικία 92 ετών. Ο εκλιπών ήταν Κεφαλονίτικης καταγωγής, από το γραφικό Τσακαρισιάνο στο Πυργί στους πρόποδες του Αίνου και είχε δημιουργήσει μία όμορφη, πολυμελή οικογένεια με την σύζυγο του Δήμητρα (Τούλα), η οποία είναι μία ικανότατη και εξαιρετική μαγείρισσα.

Είχαν αρχικά δημιουργήσει μία επιχείρηση μίνι μάρκετ, ωστόσο στη συνέχεια πέρασαν στον χώρο της εστίασης δημιουργώντας στη Σάμη της Κεφαλονιάς την οικογενειακή ταβέρνα «Η Γοργόνα» που απέκτησε μεγάλη φήμη για τις σπεσιαλιτέ, τις χορταστικές μερίδες και τις πάντα καλές τιμές. Η σύζυγος του Σπυράγγελου πίσω πάντα στην κουζίνα μαγείρευε και δημιουργούσε λαχταριστά φαγητά με χαρακτηριστική την παραδοσιακή Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα. Η «Γοργόνα» την τελευταία 15ετία είχε μετακομίσει στην καρδιά της Σάμης κοντά στο λιμάνι, ενώ η οικογένεια δημιούργησε και το Πατρινό παράρτημα, το εστιατόριο «Η Κατσαρόλα της Τούλας» στη Ρήγα Φεραίου πλησίον της πλατείας Όλγας που το είδαμε κλειστό σε ένδειξη πένθους για το θάνατο του αγαπητού Σπυράγγελου Κωνσταντάτου.

Ο εκλιπών είχε πέντε παιδιά τον Νίκο, την Ευφροσύνη (Έφη), τον Γιώργο, τον Θόδωρο και τον Σωτήρη ενώ ήταν και παππούς έχοντας τη χαρά να δει εν ζωή πέντε εγγονές, η μία εκ των οποίων έχει το όνομα Σπυραγγελίνα.

Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 στις 10 το πρωί στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.    

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις