Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Εμπνευση: Το riad ενός ζωγράφου στην Πορτογαλία μας διδάσκει το art- marocain style

Εμπνευση: Το riad ενός ζωγράφου στην Πορ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Κλέψτε» ιδέες από την ενοικιαζόμενη βίλα Ana Ana, που έχει ξεχωρίσει στο είδος της, απασχολώντας το διεθνή Τύπο

Mια καταπληκτική βίλα 500 τ.μ. στην Πορτογαλία, στο παραλιακό θέρετρο Πορτιμάο, που στην ουσία είναι το ανακαινισμένο σπίτι- ατελιέ ενός εικαστικού και μετρ εσωτερικής διακόσμησης, ξεχωρίζει στο διεθνές τοπίο ενοικίασης κατοικιών για θερινές διακοπές. Συγκαταλέγεται μάλιστα στις προτάσεις για τις καλύτερες και πιο stylish ευρωπαικές αποδράσεις σε βίλες του Harpers Bazaar.

 Eμάς το αρτίστικο και φευγάτο mix & much ντεκόρ της μας σαγήνευσε: Ο Eric de Bruijn  έχει διαμορφώσει την Ana Ana ( το όνομα σημαίνει «Είμαι» στα αραβικά) συνδυάζοντας τη βιομηχανική και τη μαροκινή αισθητική ενώ παντού υπάρχουν έργα τέχνης από την προσωπική του συλλογή. Τα boho στοιχεία – χαλαρά πλεκτά και λινά σκεπάσματα, φολκλορικά αντικείμενα, κάκτοι, ψάθες, πολύχρωμα έθνικ χαλιά- «φωνάζουν» καλοκαίρι. Οι τοίχοι είναι σε εξωτικό ροζ έξω και σε αστραφτερό λευκό στα ενδότερα.

Η Ana Ana διαθέτει πολλές «περιοχές» για δείπνο, υπέροχη ατμόσφαιρα για κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα και την πισίνα, «ανοιχτή» κουζίνα. Μπορεί να υποδεχθεί 12 άτομα, καθώς έχει δυο καθιστικά, πέντε concept δωμάτια και ένα private studio. Χαρακτηρίζεται art habitat και art gallery ως πρόταση φιλοξενίας. Αλλωστε, ενοικάζεται και για εκθέσεις, pop up παρουσιάσεις και γαστρονομικά events. Βρίσκεται μέσα στο Πορτιμάο, πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο με τα γραφικά στέκια διασκέδασης και τα εμπορικά καταστήματα και αποτελεί το πρότυπο του μοντερνιστικού riad. Aλλωστε, γενικότερα η παγκόσμια διακόσμηση σε θερινούς χώρους έχει επηρεαστεί πολύ από το Marrakesh style. Δείτε τις εικόνες και πάρτε ιδέες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View