Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Βιωματική χρονολογική Εξομολόγηση

Βιωματική χρονολογική Εξομολόγηση
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Το «βρώμικο» 89 τι έγινε; Μια ετερόκλητη συγκυβέρνηση με σκοπό την εξόντωση-φυλάκιση  του Ανδρέα Παπανδρέου. Συμμετείχαν  το ΚΚΕ μαζί με το ΚΚΕεσ  (Χ Φλωράκης – Λ Κύρκος) υπό τον εκλογικό σχηματισμό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ! Κυβερνητικός εταίρος  τους ο Κ Μητσοτάκης! Έπεσαν οι μάσκες! Τότε σήκωσα το βάρος της υπεράσπισης του Ανδρέα καθώς μέσα στο ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη σε υπονομευτική δράση οι εκσυγχρονιστές! Οι του Άκη και του Κουτσόγιωργα στην Αχαΐα, αφού έκαναν μέχρι τελευταία στιγμή τον Ιούνιο διορισμούς ημετέρων, πήγαν σπίτια τους για αγρανάπαυση. Υπουργός  Δικαιοσύνης τότε ήταν ο Φ Κουβέλης και Εσωτερικών ο Ν Κωνσταντόπουλος. Ακολούθησε η θριαμβευτική απαλλαγή του Ανδρέα και η μεγάλη συγκέντρωση της Πάτρας το 1991 με ομιλητή τον Ανδρέα, που την επέβαλλα παρά τις αντιρρήσεις του Εκτελεστικού Γραφείου.

Το «βρώμικο» 2004 τι έγινε; Ενώ με έχει αποκαταστήσει από τις 15/6/2003 στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Κ Σημίτης,  αρχές του 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου του οποίου προσωπικά είχα οργανώσει την περιοδεία στην Αχαΐα, με αποκλείει μαζί με άλλους 10 από την λίστα επειδή είχα υπογράψει μια τροπολογία υπουργού! Ποιος; ο άνθρωπος που κουβάλαγα στην πλάτη με την αφέλεια, ότι ήταν πολιτικός γιός του Ανδρέα! Αμ δεν ήταν! Τότε λοιπόν είχε ετοιμάσει με την συμμετοχή του εκλεκτού του μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών Δρούτσα το σχέδιο ΑΝΑΝ. Εγώ με άρθρο μου που φιλοξένησε η εφημερίδα Ημέρα, είχα ταχθεί εναντίον του σχεδίου αυτού που προέβλεπε εναλλασσόμενη ανά εξάμηνο, με τους Τούρκους Προεδρία, Τούρκο με Έλληνα δικαστή και εφέτη Άγγλο, παραμονή των εποίκων στο νησί και εξαγορά από την αρχή της καταπατημένης περιουσίας των Ελληνοκυπρίων, κοινοβούλιο 50-50 εδρών και άλλα υπονομευτικά. Ο πραγματικός λόγος που στοχοποιήθηκα, ήταν η θαρραλέα στάση μου ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, η αντίθεση μου στην Συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώριζε ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, που ετοίμασαν Κ Σημίτης- Γιώργος Παπανδρέου, η αντίσταση μου στο τζαμί που πέτυχα αρχικά να μην χτιστεί στην Παιανία δίπλα στο αεροδρόμιο, η κόντρα μου με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματικούς κύκλους και ιδίως  του  Δ  Ο Λαμπράκη, όπου κατάγγειλα με θάρρος τον Ψυχάρη όταν τον επέβαλε ο Πάγκαλος Διοικητή του Αγίου Όρους (ασυμβίβαστο νομάρχη-εκδότη)!  

Φυσικά οι πολιτικοί λόγοι εναντίον μου δεν εξέλειπαν, ακόμη και όταν ο λαός έδωσε το μήνυμα του με την εκλογή της αδελφής μου ως πρώτης νομαρχιακής συμβούλου το 2006. Το 2007 ενώ επέστρεφα δυναμικά, πάλι με έκοψε από την λίστα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήμουν ένα μεγάλο αγκάθι όντας Ανδρεϊκός στις απόψεις και πιστός στην παρακαταθήκη του.  Είχα δύο επιλογές, ή να καθίσω στην άκρη σπιλωμένος και καταδεικνυόμενος  ή να ορθώσω ανάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας τον δικό του εκλεκτό τότε δικηγόρο στην Αχαΐα ως υποψήφιο βουλευτή δια στόματος Λαφαζάνη, μου διαμήνυσε πως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε! Τότε δέχτηκα τηλεοπτική πρόσκληση από τον Γ Καρατζαφέρη και έκλεισα δημόσια συμφωνία ότι θα συμπορευτούμε με δύο προϋποθέσεις 1) Δεν θα δεχθούμε την επαναφορά του σχεδίου ή τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ και 2) Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτά ήταν βασικά δόγματα του Ανδρέα Παπανδρέου. Πράγματι μπήκα στην βουλή δήλωσα στην ολομέλεια, ότι διατηρώ την συνείδηση μου ως πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τις απόψεις του Ανδρέα, όταν ακόμη και το ΠΑΣΟΚ σιωπούσε! Αποφάσισα το 2012 να μην ξαναπολιτευτώ και φυσικά αποχώρησα από τον ΛΑΟΣ.

Το «βρώμικο» 2012 έγινε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (Κουβέλης ) με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Υπουργοί του η Φ Γεννηματά, ο Β Βενιζέλος, ο Α Λοβέρδος, ο Β Κεγκέρογλου κλπ  μια εξέλιξη που βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει επάνω του τους θυμωμένους με τα σκάνδαλα ΖΗΜΕΝΣ και τα μνημόνια ψηφοφόρους.

Έτσι φθάσαμε στο «βρώμικο 2015» όπου στο Δημοψήφισμα ενώθηκαν υπέρ του ΝΑΙ οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με άκυρο του ΚΚΕ, λευκό του Γ Καραμπελιά,  αποχή του Μ Χαραλαμπίδη.  

Ακολούθησε το «βρώμικο» 2019 που μέσα από την αποστασία των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το υπονομευτικό για το μέλλον, όνομα Βόρεια Μακεδονία, στο οποίο ξεκάθαρα συμφωνούσαν, άσχετα αν δεν ήθελαν να εισπράξουν πολιτικό κόστος, οι  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ! Προσωπικά ήμουν είμαι και θα παραμείνω ταγμένος στην Ανδρεϊκή πολιτική γραμμή και παρακαταθήκη.  Αυτή την πούλησαν όλοι οι επίγονοι του και την σφετερίστηκε ο Τσίπρας που πρόσβαλε την μνήμη του Ανδρέα επικαλούμενος το ερώτημα: Ήταν ψεύτης ο Ανδρέας; (Επειδή δεν αποχώρησε από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ). Πάντως με το εμπάργκο κατέβασε την σημαία των Σκοπίων και ουδέποτε θα τους παραχωρούσε το όνομα, θα αναγνώριζε εθνότητα και μακεδονική γλώσσα! Κλέψατε την δόξα της εθνικής υποχώρησης από το ΚΚΕ και δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ!

Και τώρα έρχεται το «βρώμικο» 2020! Θα εκχωρήσουμε Εθνική Κυριαρχία στην Τουρκία; Ναι ή Όχι; Αυτή θα είναι και η μεγάλη αναμέτρηση του Φθινοπώρου! Να δούμε λοιπόν τις εξελίξεις και ας αποφασίσουμε να ορθωθούμε σαν σφυρί, παρά να χτυπηθούμε σαν αμόνι. Από τους γνωστούς ενδοτικούς κύκλους δεν περιμένουμε τίποτε! Από νέα κινήματα όπως αυτό των Αρχών του Ανδρέα Παπανδρέου, να περιμένετε πολλές και δυναμικές πρωτοβουλίες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις