Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η Τζένιφερ Χάντσον μεταμορφώνεται σε βασίλισσα της σόουλ, έτοιμη για ένα ακόμα Οσκαρ

Η Τζένιφερ Χάντσον μεταμορφώνεται σε βασ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας «Respect» για τη θρυλική Αρίθα Φράνκλιν μετατέθηκε για Δεκέμβριο

Μια είναι η σόουμπιζ είδηση που κάνει το γύρω του κόσμου: Η βραβευμένη με Οσκαρ β γυναικείου ρόλου ηθοποιός Τζένιφερ Χάντσον με τη μαγευτική φωνή, θα υποδυθεί τη βασίλισσα της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν, ως επιλογή της ίδιας της θρυλικής ντίβας, πριν πεθάνει τον Αύγουστο του 2018. Η ταινία θα ξεδιπλώσει τη ζωή της κορυφαίας τραγουδίστριας των 17 βραβείων Γκράμι, από τα παιδικά της «γκόσπελ» χρόνια και την πορεία της προς την παγκόσμια δόξα μέχρι τη δυναμική επιρροή της στα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ακτιβισμό και το φεμινισμό.

Η 38χρονη Χάντσον έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε Αρίθα και ερμηνεύει καταπληκτικά τα αθάνατα τραγούδια της, όπως δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες και το τρέιλερ του φιλόδοξου φιλμ της MGM, το οποίο λόγω της πανδημίας δεν θα «βγει» στα σινεμά τον Αύγουστο, αλλά το Δεκέμβριο, την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα πρώτα δημοσιεύματα στην Αμερική αναφέρουν μάλιστα πως το «Respect» βάζει πλώρη για τα Οσκαρ. Πλάι στη Χάντσον, η οποία αναδείχθηκε από το American Idol και το μιούζικαλ Dreamgirls πλάι στη Μπιγιονσέ, παίζουν οι  Μέρι Τζέι Μπλιζ, Φόρεστ Γουίτακερ. (Αλλωστε και η Χάντσον έχει το δικό της τίτλο: princess of soul κατά τους κριτικούς). 

Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει πέρυσι στην Ατλάντα και ολοκληρώθηκαν το φετινό Φεβρουάριο. Λόγω της επικαιρότητας για τη βία κόντρα σττα δικαιώματα της έγχρωμης κοινότητας στην Αμερική και όχι μόνο, το διεθνές τοπίο ευνοεί μοναδικά την προώθηση αυτής της δραματικής, βιογραφικής ταινίας με την υπέροχη μουσική.

 H Aρίθα Φράνκλιν γεννήθηκε το 1942 στο Μέμφις του Τενεσί και θριάμβευσε τις δεκαετίες ’60 και ’70 ως δισκογραφικό θαύμα των Columbia και Atlantic Records.  Εκανε τέσσερις γιους- τον πρώτο στα δώδεκα χρόνια της δίχως να αποκαλύψει το όνομα του πατέρα- και παντρεύτηκε δυο φορές. Θεωρείται ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό φαινόμενο και οι τιμητικές της διακρίσεις είναι αμέτρητες. «Κανένας δεν εξέφρασε καλύτερα τη σύνδεση της αφρο-αμερικάνικης spiritual κουλτούρας με τα blues και τη rock χαρίζοντας τόση ομορφιά και ελπίδα» έχει πει για εκείνη ο Μπάρακ Ομπάμα.

«You make me feel, you make me feel, you...

«You make me feel, you make me feel, you make me feel like a natural woman»- «I Never Loved a Man (The Way I Love You)»-« I Say a Little Prayer»- «Respect»: Πάντα μπροστά από την εποχή της με τραγούδια- ύμνους για τη γυναίκα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View