Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, νέος καλλιτεχν...

Από τις μεγάλες του επιτυχίες είναι η ταινία και το θεατρικό "Μόλις Χώρισα"

O γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Βασίλης Μυριανθόπουλος, επιλέχθηκε ως νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020 ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση της παραπάνω απόφασης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος έχει γεννηθεί στον Πειραιά, έχει σπουδάσει θέατρο στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και του Πειραϊκού Συνδέσμου, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Richard Cislac και της Σχολής Le Coq, έχει μαθητεύσει στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Μπουρναζάκη και έχει σπουδάσει χορό με τους Ζουζού Νικολούδη, Γιάννη Μέτση και Konrad Bukes.

Εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος, στιχουργός και συγγραφέας και στόχος του πάντα είναι ένα θέατρο που έχει σχέση με το σώμα, το ρυθμό και την κίνηση. Από το 1992 μέχρι σήμερα, έχει σκηνοθετήσει έργα για θέατρο, μιούζικαλ, θεατροχορευτικές ομάδες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και ταινίες μεγάλου μήκους.

Από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες δουλειές του είναι το «Μόλις Χώρισα» που έγινε μία πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική φαρσοκωμωδία το 2008 με πρωταγωνίστρια την Ζέτα Μακρυπούλια ενώ παίχθηκε και στο θέατρο.

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, να προσθέσουμε πως το 2018 σκηνοθέτησε το έργο «Red Speedo». Επρόκειτο για ένα θεατρικό έργο του Λούκας Χναθ, το οποίο κάνει μια αγωνιώδη, βουτιά στα σκοτεινά και επικίνδυνα νερά του ντόπινγκ. Ο Δημήτρης Λιακόπουλος, ο Ανδρέας Βούλγαρης, ο Βασίλης Μυριανθόπουλος και η Βαρβάρα Λάρμου συγκρότησαν την ομάδα των ηθοποιών. Η παράσταση ανέβηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Το «Red Speedo» που έχει παρουσιαστεί στην OFF Broadway θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης το 2016, κέρδισε το βραβείο OBIE και Outer Critics Circle Award.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ

Η φωτ είναι από την ανάρτηση του σάιτ catisart.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture