Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Μεταμόσχευση μαλλιών: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Αναλύει ο πλαστικός Χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, η αραίωση μαλλιών θα απασχολήσει το 25% των ανδρών μέχρι την ηλικία των 30 (!) και οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες θα εμφανίσουν ανδρογενετικού αλωπεκία μέχρι τα 50 τους έτη. Η τριχόπτωση και η αραίωση μαλλιών επομένως αφορά την πλειονότητα των ανδρών που όλο και πιο ενεργά αναζητά λύση που να αποκαθιστά όχι μόνο την χαμένη πυκνότητα των μαλλιών, αλλά πολύ περισσότερο την χαμένη αυτοπεποίθηση.

Ζητήσαμε από τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, Επιστημονικό Διευθυντή της εξειδικευμένης κλινικής Advanced Hair Clinics, διεθνώς βραβευμένης ως International Hair Clinic of the Year για το 2016, 2017 & το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό International Medical Travel Journal (IMTJ),  να απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνδρα που παρουσιάζει αραίωση και σκέφτεται να υποβληθεί σε  μεταμόσχευση μαλλιών.

Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, Μέλος ISHRS, Επιστημονικός Διευθυντής Advanced Hair Clinics

 

Ποια είναι η πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η πιο σύγχρονη τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα είναι η τεχνική FUE (Follicular Unit Excision) που επιτρέπει την εξαγωγή και εμφύτευση μεμονωμένων τριχοθυλακίων χωρίς να προκαλούνται γραμμικές ουλές και σημάδια στο τριχωτό της κεφαλής.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος FUE;

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE αφαιρούνται ένα-ένα τα τριχοθυλάκια με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία μεταφέρονται στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση μαλλιών δίνοντας μεγάλη προσοχή στην σωστή φορά και στο σωστό βάθος φύτρωσης ώστε να έχουμε ένα  απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνικής FUE στην ανδρική τριχόπτωση και αλωπεκία είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν τριχοθυλάκια από άλλες περιοχές του σώματος, όπως για παράδειγμα από τα γένια ή το στήθος, και να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της πυκνότητας στο τριχωτό της κεφαλής.

Μπορεί να εφαρμοστεί η μεταμόσχευση μαλλιών και τώρα το καλοκαίρι;

Δεν υπάρχει εποχικότητα στην μεταμόσχευση μαλλιών και μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και το καλοκαίρι. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι μετεπεμβατικές οδηγίες που δίνουμε είναι ίδιες όλο το χρόνο, καθώς μετά την μεταμόσχευση μαλλιών λέμε πάντα στους ασθενείς μας να ψεκάζουν την περιοχή με φυσιολογικό ορό για τις επόμενες 3 μέρες και να αποφεύγουν κινήσεις που μπορεί να τραυματίσουν την περιοχή, ανεξάρτητα από ποια εποχή πραγματοποιούν την συνεδρία τους. Όταν η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με την ελάχιστα επεμβατική τεχνική FUE,  μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας και φυσικά να συνεχίσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές χωρίς κανένα πρόβλημα

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου FUE;

Αν εφαρμοστεί από έμπειρη ιατρική ομάδα που γνωρίζει καλά την τεχνική και έχει στο ενεργητικό της μεγάλο αριθμό περιστατικών, οι πιθανότητες επιτυχίας ξεπερνούν το 95%. Άρα η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή. Σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών έχουν γίνει ήδη ορατά τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες με άριστη πυκνότητα και φυσικότητα, χωρίς παρενέργειες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τo website της κλινικής Advanced Hair Clinics ή μία από τις 11 κλινικές σε Ελλάδα & Κύπρο.

 

info:

Advanced Hair Clinics

www.advancedhairclinics.gr

[email protected]

τηλ. (+30) 210 6980451

 

*Το άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View