Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με αγρυπνία στο Γηροκομειό τιμάται το γενέθλιο του Ιωάννου του Προδρόμου

Με αγρυπνία στο Γηροκομειό τιμάται το γε...

Απόψε Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, μετά τις 20.00

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά η εκκλησία μας στις 24 Ιουνίου και μάλιστα είθισται η παραμονή της εορτής του γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου να χαρακτηρίζεται από πυρολατρικά και μαντικά έθιμα.

Στην Πάτρα τελείται απόψε Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, παραμονή της εορτής ιερά αγρυπνία στο μοναστήρι της Παναγίας Γηροκομήτισσας που αρχίζει στις 20.00 και θα διαρκέσει έως περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ο πατέρας του Ιωάννη του Πρόδρομου, Ζαχαρίας, ήταν ιερέας και όπως αναφέρει η παράδοση, κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο, τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο, ο οποίος του απήντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.

Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από 9 μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του, Ζαχαρία, όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης. Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία. Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις