Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την προβολή Κεν Λόουτς στο προαύλιο του Γυμνασίου Ρίου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την προβολή Κεν Λόουτς στ...

Την Κυριακή το βράδυ στην Πλαζ, ο Δημοτικός Κινηματογράφος θα προβάλλει το φιλμ "Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται"

Μια βραδιά «γεμάτη» κινηματογράφο, είχαν την τύχη να απολαύσουν το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020, οι κάτοικοι του Ρίου, όπου έκανε «στάση» ο Δημοτικός Κινηματογράφος που διοργανώνει για 5η χρονιά φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Στο προαύλιο του Γυμνασίου Ρίου, προβλήθηκε η ταινία «Το μήνυμα του Αγγέλων», του σπουδαίου Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Επρόκειτο για μία Γαλλο-Βρετανική παραγωγή του 2012, διάρκειας 106 λεπτών, με τους Πολ Μπράνιγκαν,  Τζον Χένσο,  Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν , Ρίγκινς,   Γουίλιαμ Ρουέν και Ρότζερ Αλαμ.

Για την ταινία και την ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου μίλησε πριν την έναρξη της προβολής, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Μάζης.

«Η Μαρία Κάλλας εξομολογείται»

Επόμενος σταθμός του Δημοτικού Κινηματογράφου θα είναι όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, την Κυριακή 21/6 στις 9.30 το βράδυ, στο  χώρο της Δημοτικής πλαζ (πρώην ΕΟΤ), όπου και θα προβληθεί η ταινία «Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται».  Το Γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ, μας ξεναγεί στον «κόσμο» της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο. 

Η απόλυτη καλλιτέχνης, που έγινε διεθνές ίνδαλμα, η γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία εξομολογείται την ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.

Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.

Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες  παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. (H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.)

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture