Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ενοικιάζονται θέσεις πάρκινγκ στο αλλοτινό θερινό "Δαναός" της οδού Σωτηριάδου

Ενοικιάζονται θέσεις πάρκινγκ στο αλλοτι...

Με την Πάτρα να έχει απομείνει με μόλις 1 θερινό κι αυτό στο Ρίο

Με μόνο 1 θερινό σινεμά να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, αυτό του σινε-Κάστρου στο Ρίο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, οι συζητήσεις για την έλλειψη μίας ακόμα θερινής αίθουσες στο κέντρο της πόλης, είναι πολλές το τελευταίο διάστημα καθώς δεν διαθέτουν όλοι οι συμπολίτες δικό τους όχημα για να μπορούν να πάνε έως το Ρίο.

Στην οδό Σωτηριάδου μεταξύ της Γούναρη και του Αρχαίου Ωδείου συνεχίζει να στέκει το αλλοτινό θερινό Αχίλλειον, όπως λειτούργησε από τη «γέννηση» του πριν από 49 ακριβώς χρόνια, τον Ιούνιο του 1971 ενώ τα τελευταία 7-8 χρόνια της «ζωής» του έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε πάρει το όνομα Δαναός. Από τα πιο όμορφα θερινά στην καρδιά της πόλης, λίγο πιο κάτω από την άνω πόλη, γέμιζε πάντα από σινεφίλ. Το είχαν ξεκινήσει οι θρυλικοί αιθουσάρχες της περιοχής Νίκος Μόρφης και Νίκος Καζάκος ενώ αργότερα το λειτούργησαν οι επίσης σημαντικοί αιθουσάρχες με μακρά πορεία στην περιοχή Χρήστος Ηλιόπουλος και Ανδρέα Κοτσάφτης. Ο τελευταίος μαζί με τη γυναίκα του Ειρήνη και το γιο τους Παναγιώτη, διευθύνουν το σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Το Αχίλλειον – Δαναός λοιπόν, από το οποίο περάσαμε πρόσφατα είδαμε να έχει πλέον στην πόρτα του πινακίδα πως ενοικιάζονται θέσεις πάρκινγκ. Το ότι ο χώρος δεν μεταβλήθηκε και δεν χτίστηκε είναι παρήγορο, ωστόσο ολοένα μοιάζει να απομακρύνεται από την χρήση του ως θερινός κινηματογράφος όπως τόσα χρόνια τον αγάπησαν οι Πατρινοί που περνούσαν όλο χαρά και λατρεία απέξω για να θαυμάσουν τις φωτογραφίες και αφίσες της κάθε νέας ταινίας που έφερνε το σινεμά αυτό.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Αελλώ, Δαναός, Αλάμπρα:Τα θερινά σινεμά της Πάτρας που χάθηκαν και μένουν έρημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture