Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Θεόκλειστο" και παραμελημένο το πρώην θερινό σινεμά Αελλώ της Πάτρας - Έχει μπει η ένδειξη "Πωλείται"

"Θεόκλειστο" και παραμελημένο ...

Μέσω μεσιτικού γραφείου

«Θεόκλειστο» και ρημαγμένο στέκει επί της οδού Παπαφλέσσα και Καραισκάκη, στην Πάτρα το ιστορικό θερινό σινεμά «Αελλώ» και η εικόνα του πραγματικά προξενεί θλίψη στους σινεφίλ.

Όσο η αίθουσα ήταν ακόμα σε λειτουργία από τους Χρήστο Ηλιόπουλο, τη σύζυγο του Ζωή Ηλιοπούλου Κοτσαύτη και τους Ανδρέα και Ειρήνη Κοτσαύτη, είχε προταθεί στην τότε Δημοτική αρχή της Πάτρας (περιόδου Ανδρέα Φούρα) να γινόταν δημοτικός θερινός κινηματογράφος αλλά μάταια όπως αποδείχτηκε στην πορεία των χρόνων.

Μάλιστα τότε πριν περίπου δέκα χρόνια, είχε πραγματοποιηθεί και μία ωραία σινεφίλ εκδήλωση και με την συμβολή της Ελένης Δάσιου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών, όπου είχε προβληθεί η αξιόλογη ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη» του Τζορτζ Κλούνει.

Το ή η Αελλώ ουσιαστικά έμελλε να είναι η τελευταία εν λειτουργία θερινή κινηματογραφική αίθουσα του κέντρου της Πάτρας. Άντεξε σχεδόν μισό αιώνα, από το 1963 που ξεκίνησε μέχρι το 2010, που έβαλε οριστικά λουκέτο.

Η αναφορά μας και πάλι στο Αελλώ έγινε όχι τόσο για το γεγονός ότι παραμένει έρημο και αναξιοποίητο αλλά διότι περνώντας πρόσφατα από εκεί είδαμε στην είσοδο και για την ακρίβεια στο σιδερένιο ρολό επί της Παπαφλέσσα να έχει μπει ταμπέλα μεσιτικού γραφείου, με την ένδειξη ότι ο χώρος «Πωλείται»!

Το «Αελλώ» όταν πρωτοδημιουργήθηκε ήταν ιδιοκτησίας των Θεόφιλου Βανδώρου και Βαρελίδη.

Ένα από τα προβλήματα που συνήθως αντιμετώπιζε η αίθουσα είχε να κάνει με παράπονα για τον ήχο ότι ενοχλούσε κάποιους από τους περίοικους, έτσι αναγκαστικά σε πολλές από τις ταινίες, στην βραδινή προβολή των 11, μετά τα μεσάνυχτα, η ένταση του ήχου μειωνόταν.

Όπως είχε γράψει το thebest.gr, τα τελευταία χρόνια είχε φανεί ένα παραθυράκι ελπίδας, πως ίσως ξαναλειτουργούσε, ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όπου άνηκε η έκταση, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό το 2015 ενώ ο πλειστηριασμός που δημοσιεύτηκε, είχε οριζόμενη τιμή εκκίνησης στα περίπου 342.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Δείτε πως είναι σήμερα το θρυλικό θερινό σινεμά "ΑΕΛΛΩ" και η ιστορία του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά