Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Μπαλάντα της Τρύπιας καρδιάς" πλησιάζει τα 20.000 εισιτήρια - Παίζεται και στο θερινό στο Ρίο

Η "Μπαλάντα της Τρύπιας καρδιάς&quo...

Την πρωτιά στο ελληνικό box office το περασμένο 4ήμερο κατέκτησε ο "Πινόκιο" του Ματέο Γκαρόνε με τον Ρομπέρτο Μπενίνι

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Κύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη όπου παίζει και η Βασιλική Καλλιμάνη, μητέρα της Αιγιώτισσας ηθοποιού Μαρίας Καλλιμάνη, εξελίσσεται στην μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του σκηνοθέτη του «Σπιρτόκουτου», ενός δημιουργού λάτρη των ωμών διαλόγων όπου το «μπινελίκι» όπως γράφτηκε, αποτελεί πλέον ένα στιλιστικό χαρακτηριστικό του σινεμά του. Η ταινία που παίζεται από την περασμένη Πέμπτη 11/6 και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο, στις 21.30, ήδη πλησιάζει πανελλαδικά τα 20.000 εισιτήρια.

Στην κορυφή του εγχώριου box office, του τετραημέρου 11-14/6/2020, βρέθηκε ο παραμυθένιος αλλά και με γοτθικό στυλ «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στο ρόλο του Τζεπέτο (διανομή από Odeon) κόβοντας σε 24 αίθουσες πανελλαδικά κοντά στα 5.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 4.787). Να δούμε αν η συγκεκριμένη ταινία που έχει πάρει καλές κριτικές (το The Hollywood Reporter έγραψε πως ο Γκαρόνε πλημμυρίζει με αυθεντική συγκίνηση ένα πολυεπίπεδο και πολυαγαπημένο παιδικό παραμύθι) θα έρθει τις επόμενες μέρες και στο μοναδικό θερινό σινεμά της Πάτρας, το σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Να προσθέσουμε πως η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη με τους: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βασίλη Μπισμπίκη, το περασμένο 4ήμερο σε 19 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε 4.387 εισιτήρια και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα τα 18.729, σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr.

Σύμφωνα με το στόρι, η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα.

Ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα έκανε λόγο για μία «αιματοβαμμένη, κατάμαυρη γκανγκστερική κωμωδία, η οποία ενσωματώνει απολαυστικά το σινεμά των αδερφών Κοέν στο πικρό, πολιτικό και τολμηρό κινηματογραφικό σύμπαν του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Μαχαιροβγάλτης»)».

Τέλος από τις άλλες νέες ταινίες η «Αβάνα, Η Πόλη των Κατασκόπων» του Ολιβιέ Ασαγιάς που θα έρθει και Πάτρα στις 18/6, έκοψε σε 12 αίθουσες πανελλαδικά, 3.388 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture