Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο θα φέρει 18 Ιουνίου την "Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων"

Το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο θα φέρει 1...

Έως τις 17/6 προβάλλει στις 21.30 την "Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" με τον Βασίλη Μπισμπίκη

Το νέο φιλμ “Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων - Wasp Network” που έκανε πρεμιέρα στα Αθηναϊκά θερινά σινεμά την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 αναμένεται να φέρει για προβολή την Πέμπτη 18/6 το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Πρόκειται για ένα δραματικό θρίλερ παραγωγής του 2019 και διάρκειας 123 λεπτών, μία Γαλλο-ισπανική ταινία, σε σκηνοθεσία του 65χρονου σήμερα Ολιβιέ Ασαγιάς με πρωταγωνιστές τους: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Πενέλοπε Κρουζ, Άνα ντε Άρμας και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Ο Ασαγιάς έχει ξανασυνεργαστεί με τον 43χρονο ηθοποιό Έντγκαρ Ραμίρεζ από την Βενεζουέλα το 2010 στην ταινία «Carlos» με θέμα τον διαβόητο τρομοκράτη Ίλιτς Σάντσεζ.

Όπως γράφει το περιοδικό Αθηνόραμα, το πνεύμα του «Carlos» διαπερνά και την «Αβάνα» καθώς ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται κι εδώ μπλεγμένος σ’ ένα τρομοκρατικό δίκτυο που θέλει αυτή τη φορά να ανατρέψει τον Ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ κάστρο. Σύμφωνα με το στόρι, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ομάδες εξόριστων στη Φλόριντα Κουβανών οργανώνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κούβα και απεργάζονται την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο. Τόσο η Κουβανική όσο κι η αμερικανική κυβέρνηση, όμως, έχουν τα δικά τους μυστικά σχέδια.

Ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα έκανε λόγο για ένα κατασκοπικό θρίλερ που αναπαριστά με αφηγηματικό σφρίγος, αλλά χωρίς απόλυτη κινηματογραφική συνοχή, μια αληθινή ιστορία με διαδοχικές ανατροπές και άφθονη πολιτική ίντριγκα.

Ο Ασαγιάς έχει σκηνοθετήσει και την ταινία «Παιχνίδια Ζευγαριών» που επίσης παίζεται στα θερινά από την Πέμπτη 4/6, μία απολαυστική κομεντί με την Ζιλιέτ Μπινός και τον Γκιγιόμ Κανέ.

Να θυμίσουμε πως στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο θα παίζεται έως και την Τετάρτη 17/6, στις 21.30 η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη που ήδη μετά την Αθήνα προσελκύει το ενδιαφέρον και των Πατρινών σινεφίλ ενώ για μετά την «Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων» (η ταινία είχε παιχθεί και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας), το θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο σχεδιάζει να φέρει για προβολή από τις 22/6 κι έπειτα το πολυαναμενόμενο «λογοτεχνικό» θρίλερ «Οι Μεταφραστές» μ’ ένα λαμπερό, πολυσυλλεκτικό, ευρωπαικό καστ με επικεφαλής τον γοητευτικό Λαμπέρ Γουιλσόν και μαζί του, την Όλγα Κουριλένκο, τον 40χρονο Ρικάρντο Σκαμάρτσιο από την Ιταλία και τον δικό μας Μανώλη Μαυροματάκη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture