Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με μάσκες (προαιρετικά), αποστάσεις και αντισηπτικά οι Πανελλαδικές- Οι ιδιαιτερότητες της Αχαΐας

Με μάσκες (προαιρετικά), αποστάσεις και ...

ΔΕΙΤΕ όλα τα στοιχεία για τη Δυτική Ελλάδα

Όλα έτοιμα στη Δυτική Ελλάδα για την πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που γίνεται την προσεχή Δευτέρα με το μάθημα της έκθεσης.

Φέτος οι Πανελλαδικές θα είναι διαφορετικές από κάθε άλλη φορά καθώς γίνονται στην σκιά της πανδημία του κορωνοϊού κι λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας για εξεταζόμενους κι επιτηρητές.

Στη διαδικασία, σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν 6.237 υποψήφιοι (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) εκ των οποίων οι περισσότεροι, περίπου 3.000 στην Αχαΐα. Οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία προσεγγίζουν τους 2.100 και στην Ηλεία είναι κάτι παραπάνω από 1.100.

Η πρώτη μέρα των εξετάσεων την προσεχή Δευτέρα είναι από κάθε άποψη και η πιο απαιτητική καθώς όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Περιφερειακό Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος, το μάθημα της έκθεσης είναι κοινό για όλους τους υποψήφιους.

Τούτο σημαίνει αυξημένες ανάγκες σε αίθουσες κι επιτηρητές οι οποίοι επιβάλλεται να είναι 2 σε κάθε αίθουσα, τρεις στους διαδρόμους και φυσικά οι αναπληρωτές τους. Λόγω κορωνοϊού σε κάθε αίθουσα θα βρίσκονται μόνο 15 μαθητές, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφάλειας όπως απόσταση ενάμιση μέτρου από θρανίο σε θρανίο.

Η Διεύθυνση έχει εξασφαλίσει αντισηπτικά για όλα τα εξεταστικά κέντρα καθώς και μάσκες για όλους τους επιτηρητές οι οποίοι θα τις φοράνε υποχρεωτικά μέσα στις αίθουσες. Η χρήση των μασκών για τα παιδιά είναι προαιρετική.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος οι φετινές εξετάσεις έχουν και άλλες ιδιαιτερότητες καθώς έχουν αναπτυχθεί εξεταστικά κέντρα σε όλα τα σχολεία ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή μετακίνηση μαθητή σε άλλη περιοχή.

Το σχολικό συγκρότημα Παπανδρέου και το 21ο Γυμνάσιο Πατρών θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα για τους φυσικά αδυνατούντες μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά.

Επίσης συστήθηκε εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνατούντων υποψηφίων στην Πάτρα για τα ΕΠΑΛ όπου εκτός από τα παιδιά της Αχαΐας θα φιλοξενηθούν και εκείνα από Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησο.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr αναμένεται, για πρώτη φορά, να λειτουργήσει στην Πάτρα εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή στα μουσικά πανεπιστήμια ώστε οι υποψήφιοι να μην υποχρεωθούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις