Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την προστασία των πλατάνων από το μεταχρωματικό έλκος

Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την π...

Η διασπορά του μύκητα γίνεται με ανθρώπινες παρεμβάσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Κατόπιν των ενεργειών, στις οποίες προέβη ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ι.Μ.Δ.Ο. & Τ.Δ.Π.) και του Δασαρχείου της Ναυπάκτου, από τη στιγμή που εντοπίστηκε το κρούσμα της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους σε άτομο πλατάνου στην παραλία Ψανής, ανακοινώνεται ότι απαγορεύονται ρητά το κλάδεμα και η ανάρτηση πινακίδων και λοιπών στοιχείων (φώτα, κτλ.).

Επίσης απαγορεύονται ρητά η είσοδος μηχανημάτων – εκσκαπτικών για πάσης φύσεως χωματουργικές εργασίες σε θέσεις που φύονται πλατάνια και κάθε είδους ενέργεια που «τραυματίζει» τα πλατάνια και η αυθαίρετη φύτευση πλατάνων.  

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είναι θανατηφόρος και νεκρώνει τα δέντρα οποιουδήποτε μεγέθους και ηλικίας, δεν υπάρχει φάρμακο ή ίαση της ασθένειας.

Δεδομένου ότι η διασπορά του μύκητα γίνεται με ανθρώπινες παρεμβάσεις πρέπει να επιδειχθεί στο εξής, από το σύνολο των δημοτών και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε σημεία που φύονται πλατάνια, προσοχή και υπευθυνότητα με στόχο τη διάσωση του φυσικού μας πλούτου.

Τέλος όπως διευκρινίζει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, στα πλατάνια επεμβαίνουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις