Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιμένει στην αντιδρόμηση της Κανακάρη η δημοτική αρχή

Πάτρα: Επιμένει στην αντιδρόμηση της Καν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Δούρειο ίππο" βλέπει η αντιπολίτευση τη συζήτηση για πεζοδρομήσεις

Αποφασιμένη να προχωρήσει στην αντιδρόμηση της Κανακάρη εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά την Τρίτη η δημοτική αρχή και κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας την οποία προκάλεσαν οι κάτοικοι της Κανακάρη. Νωρίτερα την Τρίτη οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, είχαν λάβει τα σχετικά μηνύματα από την ενημέρωση των αντιδημάρχων Χρήστου Κορδά και Μιχάλη Αναστασίου,  με φόντο την προωθούμενη πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων της Πάτρας.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτιμούν οτι η δημοτική αρχή της Πάτρας προσπαθεί να προλειάνει το έδαφος για την αντιδρόμηση της Κανακάρη, ανοίγοντας το θέμα των πεζοδρομήσεων σήμερα και ακόμη των προωθούμενων ποδηλατοδρόμων, στο άμεσο μέλλον- οι οποίοι ωστόσο λειτουργούν αλυσιδωτά με τη επαναχάραξη του κυκλοφοριακού της Πάτρας. Μάλιστα για τον λόγο αυτό οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης -ως εννιαίο μέτωπο- αναμένεται να καταψηφίσουν την εισήγηση για τις πεζοδρομήσεις.

Στην χθεσινή ημερίδα καταγράφηκε πλήθος αστοχιών στην Κανακάρη ενώ στην λογική αυτή τοποθετήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι είχαν κληθεί στην ενημέρωση.

Πάντως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, παραδέχτηκε πως η Κανακάρη έχει προβλήματα, τα οποία όμως όπως υποστήριξε επιδέχονται λύσεων σε επόμενο χρόνο, σε συνεννόηση με τους μελετητές.

Οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν μια ομοβροντία κατά της σχεδιαζόμενης αντιδρόμησης, ενώ σε μια εννιαία λογική οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να προκαλέσει "δεδικασμένο" στην Κανακάρη ανοίγοντας των παράπλευρο φάκελο των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Πάτρας. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το θέμα των πεζοδρομήσεων στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Κίνηση σε.. αντίθετο ρεύμα, για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας, την πρώτη δια ζώσης μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών.

Τα θέματα της συνεδριασης
1. Οίκοθεν τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πατρέων:

α) για τον καθορισμό της οδού Σισίνη σε όλο το μήκος της, από την οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού έως την βόρεια περιμετρική οδό της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων (επέκταση οδού Καρατζά), ως πεζοδρόμου,

β) για τον καθορισμό τμήματος της οδού Μαιζώνος, μεταξύ των οδών Αράτου και Δ. Γούναρη, ως πεζοδρόμου,

γ) για τον καθορισμό τμήματος (βόρειος κλάδος) της οδού Τριών Ναυάρχων μεταξύ των οδών Αγ. Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας, ως πεζοδρόμου

δ) για τον καθορισμό τμήματος της οδού Παντοκράτορος, μεταξύ των οδών 25 ης Μαρτίου και Ηλείας, καθώς και των οδών περιμετρικά
της πλατείας Παντοκράτορος (δυτικό τμήμα), ως πεζοδρόμους,

ε) για τον καθορισμό τμήματος της οδού Σωτηριάδου, μεταξύ των οδών Μητροπολίτου Νεοφύτου και Εισοδίων, ως πεζοδρόμου, στ) για τον καθορισμό της οδού Εισοδίων, ως πεζοδρόμου,

η) για τον καθορισμό της ανώνυμης οδού δυτικά του Ι.Ν. Παντοκράτορος, ως πεζοδρόμου (σχετική η αριθ. 20/2020 απόφαση της
Ε.Π.Ζ.) (εισηγητής: Μ. Αναστασίου - Αντ/ρχος, Β. Σταμόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
2. Έγκριση της αριθ. 67/2020 απόφασης του ΚΟΔΗΠ, η οποία αφορά στην τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του ΝΠΔΔ (εισηγητής: Θ. Τουλγαρίδης- Πρόεδρος Δ.Σ.).
3. Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο «Έργα ολοκλήρωσης πλατείας επί της οδού Κοζάνης, στα Άνω Συχαινά» (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Ε. Αλεξοπούλου- Αρμ. Δ/ντρια).
4. Έγκριση πρωτοκόλλου τμηματικής παραλαβής της υπηρεσίας «Συντήρηση γηπέδων» (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Χ. Θεοδωρόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις